Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rudak hájas tésztából

Sajtos rudak hájas tésztából
Sajtos rudak hájas tésztából
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hájas tészta nemcsak édes (mint pl a múltkori szilvalekváros táska), hanem többféle sós süteménynek az alapja lehet. Én most sajtos rudat készítettem belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pogácsának is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat lehártyázzuk és ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és a robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Ezután 15 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 25 dkg lisztet, sóval, cukorral, tojás sárgájával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen.
  4. 20 percig pihentetjük.
  5. Majd kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk és pihentetjük 20 percet.
  6. A nyújtást, hajtogatást és pihentetést még kétszer megismételjük.
  7. Ezután ismét kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, megkenjük enyhén felvert tojás fehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal és derelyevágóval felszeleteljük.
  8. 15 percig hagyjuk pihenni, majd előmelegített sütőben 200°-on kb. 25 percig sütjük.

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 926
elküldve: 2
receptkönyvben: 194
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rudak

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sandorka1
sandorka1 Sat, 2012-05-05 14:07

es kiegeszitokent 1 picivel tobb sot kell tenni mert sos tesztarol van szo, ja es annyival megtoldva, kb 700gr. haj volt es 3 adagott keszitettem, igy kicsiny csaladunknak es ismerosoknek is jutott :)) tehat az alap az jo edessel is kiprobalom !!!!!!!!!

sandorka1
sandorka1 Sat, 2012-05-05 14:04

kedves Klári

nagyon jol sikerult, edesanyam elesztot is szokott bele tenni de nelkule is felnott :))

topi2005
topi2005 Mon, 2011-11-28 19:26

Nagyon jó ez a recept, köszönöm szépen. Megsütőttem és minden túlzás nélkül állíthatom hogy még jobban feljött mint a képen látható rudacskák. Gyönyörűek lettek, ha nem én sütöttem volna azt hiszem, hogy cukrászdában vásárolt finomságról van szó.

erősanna
erősanna Fri, 2011-09-09 20:17

Nagyon finóm lett én meg csináltam köszönöm szépen ezt a remek receptet .Pont olyan lett mint a képen amit kiraktál.Ajánlani tudom csak

Klári
Klári / Klári Sat, 2011-03-26 13:13

Kedves " kriszta néni"
Nagyon örülök a sikerednek, gratulálok!
Üdv.:Klári

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Fri, 2011-03-11 10:01

De képzeld el kedves Klári.......hogy megcsináltam élesztö nélkül és nagyon szépen meg sült!!!!!!!Örültem is nagyon neki........mert ezekszerint megjavult a sütöm,hiszen eddig nem sikerült a hájas csak élesztös változatban!Ma is ezzel várom anyukámékat,ezzel a sütivel.........köszönom neked!!!!!!

Klári
Klári / Klári Mon, 2011-03-07 11:29

Kedves " kriszta néni"
Nagyon sajnálom a kudarcodat, én még élesztővel nem próbáltam.
Üdv.:Klári

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Tue, 2011-03-01 18:22

Tudod hányszor megcsináltam már ezt is és a kekváros változatát is....kudarc lett a vége!pedig gyakorlott házi asszony vagyok....rájöttem mi a bibi!a hájas tésztának nagyon jó sütő kell,mert nekem mindig ott csúszott el hogy nem emelkedett a tészta hanem kisült belöle a zsiradék.Az olyan hajtogatott tésztákban amiben élesztöt is teszünk az pedig megsül a sütömben...szóval sírni tudnék...lehet ezt élesztövel is csinálni?

625
finomliszt 40 dkg
sertésháj 20 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
ecet 1 ek
víz 1 dl
sajt 15 dkg