Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos puffancsok Fodor Ilditől

Sajtos puffancsok Fodor Ilditől
Sajtos puffancsok Fodor Ilditől
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekbulira kiváló, de a felnőttek is imádják, hamar összeállítható (és nagyon hamar el is fogy:)).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

  2. Egy serpenyőben melegِítsük fel a tejet, vajat, sót, borsot és szerecsendiót, amíg gyöngyözni kezd (ne forrjon).

  3. Adjuk hozzá egyszerre a lisztet, és kevergessük erőteljesen, amíg össze nem áll. Kb. 2 percig főzzük, alacsony hőfokon.

  4. Ezt a keveréket tegyük bele egy konyhai robotgépbe, rögtön adjuk hozzá a tojásokat, sajtokat, és pulzáljuk, míg a tészta sima és sűrű nem lesz.

  5. Kanalazzuk a tésztát egy tortadíszítő kinyomózsákba, amin egy sima kör alakú fej van. Nyomjunk a tepsire kb. 3 cm széles és 2 cm magas kis halmokat, hagyjunk helyet köztük, mert megnőnek a sütés során.

  6. Nedves ujjal finoman nyomjuk le minden pufinak a csúcsát. (Ha nincs tortadíszítőnk, 2 kanállal kanalazzunk kis halmokat, és nedves kézzel formáljuk meg őket.)

  7. Minden pufi tetejét kenjük meg az egy felvert tojással elkevert egy evőkanálnyi vízzel, majd szórjuk meg kevés Gruyere sajttal. Süssük 15 percig, amíg kívül aranyszínű lesz, belül pedig mép puha marad.


 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 576
elküldve: 10
receptkönyvben: 428
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fodor Ildi

Mióta szakács: 2012.05.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sajtos puffancsok (40-50 darab), sajtos párna, háromsajtos pufi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

habriju
habriju Thu, 2013-10-10 20:49

Nagyon fincsik a kis gyönyörűségek! Dupla adagot sütöttem, holnap viszem a munkahelyemre, remélem sikeres lesz!

habriju
habriju Fri, 2013-10-11 10:50

Olvastam más hasonló recepteknél, hogy nem sül meg a belseje, összemegy.... Hát akkor süsse mindenki ezt! Még másnap is tökéletes! Legközelebb lehet töltök bele egy kis sajtkrémet, vagy kísérletezek majd több fűszerrel is. :-)

397
tej 2.4 dl
vaj 11 dkg
1 kk
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 12 dkg
tojás 4 db
gruyére sajt 6 dkg
trappista sajt 10 dkg
parmezán sajt 2 dkg
tojás 1 db
víz 1 ek