r
Nosalty Logó

Eszméletlen sajtos golyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Eszméletlen sajtos golyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16279.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    3003 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2569 mg
  • Nátrium
    10121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy sütőtálcát béleljünk ki sütőpapírral, és spricceljük meg olajjal vagy kenjük meg vajjal.
  2. A meleg vizet öntsük egy nagy keverőtálba (ha van konyhai robotgépünk, akkor annak a tálába), adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot, keverjük össze őket. Hagyjuk 5-10 percig éledezni, ha már habos, akkor jó lesz.
  3. Készítsünk elő mindent: 1. A sajtot vágjuk 36 pici kockába (10-12g/db). 2. Egy lábasban forraljunk vizet közepes lángon. 3. Egy kicsi tálban villával verjük fel a tojást (ezt tegyük félre). 4. A konyhapultot, munkafelületet lisztezzük meg. 5. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  4. Adjuk az élesztős vízhez a lisztet, a sót és a melegített vajat, dagasszuk kb. 5 percig, míg egy gombócba nem áll. Adagoljunk hozzá még lisztet, ha ragacsosnak találnánk (egyszerre csak egy kanálnyit). Puhának kell maradnia, de nem ragadósnak.
  5. Tegyük a bekevert tésztát a lisztezett munkalapra, és gyúrjuk tovább pár percig, hogy teljesen egynemű és kezelhető legyen. Most 36 egyforma gombócot kell belőle farigcsálnunk: először késsel negyedeljük, a negyedeket harmadoljuk, készítsünk ezekből egy-egy hurkát, ezeket pedig vágjuk 3 részre.
  6. Tenyerünk segítségével lapítsuk el a darabkákat kerekded formákra, tegyünk minden forma közepére egy sajtkockát, és tapasszuk össze körülötte a tésztát úgy, hogy sehol ne kukucskáljanak ki belőle. Lisztes kézzel gyurmázzuk kerekre a labdacsokat.
  7. A forrásban lévő vízbe óvatosan, adagolva szórjuk bele a szódabikarbónát, habzik majd nagyon, úgyhogy a kisgyermekeket, ha éppen segítenek, küldjük el játszani erre az időre, nehogy leforrázzák magukat! Sőt mi is vigyázzunk magunkra!
  8. Ebbe a vízbe dobjuk négyesével a sajtos bogyókat pár másodpercre, forgassuk át, majd szűrőkanállal szedjük ki őket az olajos sütőpapírral bélelt tepsire.
  9. Ha már mindegyik ott sorakozik egymás mellett, kenjük át őket a felvert tojással, szórjuk meg a tetejüket nagyszemű sóval, és egyből mehetnek a forró sütőbe kb. 8-10 percre sülni, míg csodálatos barnák nem lesznek. A sajt néhol kimerészkedhet a tésztabombák közepéből, de ettől csak rusztikusabb lesz a látvány.
  10. Szedjük ki őket egy kínálótálra, és hagyjuk hűlni úgy 10 percig, nehogy megégesse a szánkat, ha beleharapunk! Utána viszont egyből tálalhatjuk, hogy még folyós legyen a közepe. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 752
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 61378
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

Ha a sajtot kihagyjuk a közepéből és pereceket formázunk a tésztából, akkor igazi német Pretzelt falatozhatunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén már másodszor jártam Németországban, a Brezn vagy ahogy tetszik Bretzel (bajor sörperec) hazájában. Soha nem hagyom ki, mindig eszek párat belőle. Magában, vajjal megkenve imádom. Sőt szendvics is kapható belőle – ott, ahol egyébként lyukakat látnánk rajta, kivirít a szalámi, sonka vagy éppen a lazac húsa. Egyszerűen fantasztikus! El is döntöttem, hogy saját kezűleg készítem el, keresgettem a recepteket, aztán erre a sajttal töltött ízbombára bukkantam, hát jobb, mint az eredeti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...