r
Nosalty Logó

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ammerländer
Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    15182 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15983.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    3870 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3446 mg
  • Nátrium
    7838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    8968 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    91090 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3344 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 168 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

sajtgolyó

paradicsomszósz

Elkészítés

sajtgolyó

  1. A főtt burgonyát a tojásokkal egy nagyobb keverőtálban összetörtjük, és sóval, borssal, chilipehellyel fűszerezzük. A háromféle sajtot lereszeljük, és a masszához keverjük.
  2. Hozzáadunk 3-4 kanál lisztet, és az egészből lágy, de formázható, nem nagyon ragadós tésztát gyúrunk. A tésztát nagyobb dió méretű gombócokká gyúrjuk, melyeket fél órára hűtőbe teszünk pihenni. (Ez azért fontos, mert így kicsit megdermed a tészta és könnyebb lesz panírozni-rántani.)
  3. Összekészítjük a panír hozzávalóit egy-egy tálkába, a liszthez pedig keverünk egy kevés fűszerpaprikát. Duplán panírozzuk be a sajtgolyókat (vagyis: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), így megakadályozva, hogy kifolyhassanak.
  4. A panírozott sajtgolyókat ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy inkább mélyebb edényben süssük, aminek nem ér le a sajtgolyó az aljára, illetve ne zsúfoljuk tele, hanem csak annyit süssünk ki egyszerre, amennyi kényelmesen elfér.
  5. A kisült golyókról itassuk le a felesleges olajat, majd tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

paradicsomszósz

  1. Az olívaolajon pirítsuk le a nagyobb darabokban hagyott zöldségeket. Borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle paradicsomot.
  2. Jöhet bele egy kevés vörösbor, valamint ízlés szerint oregánó és bazsalikom. Sózzuk, majd lefedve az egészet puhára főzzük.
  3. A kész mártást egyneműre turmixoljuk, majd hozzákeverünk egy kevés habtejszínt - ez nem csak szép színt, de szuper ízt is ad a szószunknak. A kisült sajtgolyókkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 22460
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
Ammerländer 19 recept

Ha már unjátok a rántott sajtot, vagy csak kipróbálnátok valami újat, akkor van egy jó hírünk: ezek a ropogós sajtgolyók jobbak, mint bármelyik rántott sajt. A paradicsomszósz már csak ráadás, de mi azért nem hagynánk ki - ez a legméltóbb mártogatós ezekhez a nyúlós-ropogós csodákhoz.

Hozzávalók

sajtgolyó

paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

Fillérekért szedheted a birsalmát – Ezeken a helyeken szedd magad...

Régen mondhatni ingyen jutottunk hozzá a birsalmához, hiszen a vidéki utak mentén sorakoztak szépen a birsfák egészséges, finom terméssel. Sokak udvarában állt több fa is, de mára a klímaváltozás nyomán egyre kevesebb a jó termés. Nem csoda, hogy a piacok és szupermarketek aranyáron kínálják a kissé bohókás kinézetű gyümölcsöt. Mutatjuk, melyek a legjobb birsalmalelőhelyek országszerte!

Nosalty

Kétszer gondold meg, megeszed-e a nyálkás salátát: ilyen veszélye lehet

A salátákat magában és köretként is fogyaszthatjuk, pláne ha valamit gyorsan kell összedobni. Sajnos azonban nem ritka jelenség, hogy a vásárlást követő napon már nyákos levelrészeket találunk. Ilyenkor vagy kidobásra ítéljük, jobb esetben megy a komposztba, vagy ezeket a részeket eltávolítva felhasználjuk még a konyhában. De valójában mennyire egészséges megenni ezután a saláta többi részét?

Nosalty

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!