r
Nosalty Logó

Sajtos puffancsok Fodor Ilditől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos puffancsok Fodor Ilditől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2384 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 397 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1948 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    3226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 2384 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy serpenyőben melegِítsük fel a tejet, vajat, sót, borsot és szerecsendiót, amíg gyöngyözni kezd (ne forrjon).
  3. Adjuk hozzá egyszerre a lisztet, és kevergessük erőteljesen, amíg össze nem áll. Kb. 2 percig főzzük, alacsony hőfokon.
  4. Ezt a keveréket tegyük bele egy konyhai robotgépbe, rögtön adjuk hozzá a tojásokat, sajtokat, és pulzáljuk, míg a tészta sima és sűrű nem lesz.
  5. Kanalazzuk a tésztát egy tortadíszítő kinyomózsákba, amin egy sima kör alakú fej van. Nyomjunk a tepsire kb. 3 cm széles és 2 cm magas kis halmokat, hagyjunk helyet köztük, mert megnőnek a sütés során.
  6. Nedves ujjal finoman nyomjuk le minden pufinak a csúcsát. (Ha nincs tortadíszítőnk, 2 kanállal kanalazzunk kis halmokat, és nedves kézzel formáljuk meg őket.)
  7. Minden pufi tetejét kenjük meg az egy felverttojással elkevertegy evőkanálnyi vízzel,majd szórjuk meg kevés Gruyere sajttal. Süssük 15 percig, amíg kívül aranyszínű lesz, belül pedig mép puha marad.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20535
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekbulira kiváló, de a felnőttek is imádják, hamar összeállítható (és nagyon hamar el is fogy:)).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek