Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve

Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve
Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapvetően sós palacsinta, csak sütőben készült. Egy meglévő padlizsán adta az ötletet, hogy kipróbáljam, nagyon finom lett. Belül krémes, köröskörül pedig ress. Gyors és pofon egyszerű az elkészítése!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálban a lisztet, a tojást és a tejet sűrű palacsintatésztává dolgozzuk össze, az olaj, só, bors és a zúzott fokhagyma hozzáadásával.
  2. A meghámozott padlizsánt hosszában vékony (ca. 0.5 cm-es) szeletekre vágjuk. A sajtot nem reszeljük, hanem ezt is vékonyan szeleteljük.
  3. A kizsírozott tepsibe lerakunk egy réteget a padlizsánból, sózzuk-borsozzuk, és ráfektetjük a sajtszeletek felét. Befedjük a maradék padlizsánnal, ezeket pedig a sajtszeletekkel. Az egészre ráöntjük a palacsintatésztát, kicsit mozgassuk meg a tepsit, hogy a tészta egyenletesen el tudjon rendeződni, majd lefedjük alufóliával.
  4. Alacsony hőmérsékleten (160 C) sütjük kb. fel órán keresztül, majd eltávolítva a fóliát pirulásig készre sütjük. A saját sütőnkhöz igazodjunk a sütésnél!
  5. Citromlével meglocsolt paradicsommal és bazsalikomlevéllel találjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 884
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsán tepsiben, palacsintatésztás padlizsán

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ChocoCat
ChocoCats / ChocoCat Sat, 2019-02-16 22:07

Jól hangzik a recept és jól is néz ki az eredmény. Eredetileg brokkolit szerettem volna palacsintatésztában olajban kisütve, de akkor ezzel a módszerrel fogom elkészíteni sütőben. Meglátjuk...

groni
groni Fri, 2017-12-22 16:56

Hú, ez szuperfinom és gyors/kevés előkészítést igénylő ebéd volt... Én sütés előtt hintettem meg bazsalikommal, paradicsom nem volt hozzá. El tudok ám képzelni hozzá kolbászkarikákat vagy bacon-t is, de nekem így is tökéletes volt :)! Köszönöm!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2017-12-22 20:06

Kedves Groni, en is köszönöm a visszajelzest, es örülök, hogyelkeszitetted es megszeretted a receptemet! Mivel "olaszos" bacont, serano sonkat is nagyon el tudok kepzelni hozza, ki is probalom a legközelebbi alkalommal. Jo ötlet!

Boldog karacsonyi ünnepeket es Uj Evet kivanok üdvözlettel: Marti

706
padlizsán 1 db
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
ementáli sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint