Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a burgonyás tésztát, de hallottam az egyik nagynénémtől, hogy így készíti újabban, ezért megpróbáltam, én azonban nem kevertem össze, hanem a tepsiben rétegeztem, és tejföllel nem tálaltam, hanem leöntöttem, összesütöttem, és így kínáltam.
Sikere volt, tetszett ez a változata is a családnak.:-)
A vacsora maradékán vita volt.:-)

hozzávalók / 4 adag

A burgonyához

A tetejére

ajánlat

Feltétlenül kínáljunk hozzá savanyúságot, és ha tehettem volna, ittam volna hozzá egy jó pohár bort vagy inkább sört. Nem lehetett :-(. Jött az ásványvíz, de az is oltotta a szomjat.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban feltesszük héjastul főzni a burgonyát, sós vízben (45-50 perc). Ha megfőtt, kikapcsoljuk, a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk
  2. Lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a hagymákat, sót, fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. Rátesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, sót, borsot teszünk bele, majd paradicsomsűrítményt, cukrot, keverve lepirítjuk kicsit.
  4. Feltesszük a vizet főni a tésztának.
  5. A burgonyát pucoljuk, majd éles késsel felszeleteljük, és kis, apró kockákra vágjuk, és beleforgatjuk óvatosan a paradicsomos hagymába. Alágyújtunk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk, átmelegítjük.
  6. A tészta vizébe olajat teszünk és sót, majd ha a víz forr, belerakjuk a tészta, kifőzzük, és ha kész, leszűrjük  (6-8 perc főzés).
  7. Tepsibe tesszük a burgonyás paradicsomnak a felét, rárakjuk a tészta felét, erre a burgonyás paradicsom másik felét, majd a maradék tésztát. A legtetejére a tejfölt szépen elsimítjuk, végül picit sózzuk meg.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük a tejfölt, azaz összesütjük
  9. Savanyú káposztát kínáljunk mellé.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott paradicsomos burgonyás tészta, krumplis tészta tepsiben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koszorucska
koszorucska Thu, 2013-03-07 05:28

Kedves Éva-Anyóca!
Annyira szeretem a receptjeit! :)
És milyen jó is ez most a böjti időben! És minden van is hozzá itthon. Hát nem kérdés, hogy ez lesz a vacsora. :)))
Köszönöm megint a kiváló ötletet! :)
Orsolya

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-07 11:23

Kedves koszorucska-Orsolya !

Nagyon szépen köszönöm,a kedves szavait, remélem, hogy ízleni fog! :)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

1131
burgonya 10 db
disznózsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 8 ek
cukor 1 csapott ek
tészta 75 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 375 g
0 ízlés szerint
savanyú káposzta 10 dkg