r
Nosalty Logó

Petrezselymes spárga hollandi szószban

Marti48
Petrezselymes spárga hollandi szószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

530
Kalória
8.3g
Fehérje
9.1g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
178.9g
Víz
27.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    715.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    5495 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott spárgát középen kettévágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük, a forrástól számítva kb. 10 percig, bár ezt spárgája válogatja. A petrezselymet nem túl finomra összeaprítjuk.
  2. A spárgát szűrőkanállal egy nagy szitába kiszedve lecsöpögtetjük. Kivajazunk egy jénait, és a spárgák szárát és rügyes felét két külön halomba rendezzük. Közben rétegesen sózzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legfelül megszórjuk a reszelt sajttal, majd leöntjük a hollandi mártással. Tetejére pici vajdarabkákat és egy kis petrezselymet szórunk.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Itt van újra a spárgaszezon!!! Ilyenkor egy héten többször is felkerül az asztalra. Ezt a variációt natúr, grillezett szűzérméhez készítettem, egy kis petrezselymes krumplival garnírozva.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...