r
Nosalty Logó

Petrezselymes spárga hollandi szószban

Marti48
Petrezselymes spárga hollandi szószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

530
Kalória
8.3g
Fehérje
9.1g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
178.9g
Víz
27.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    715.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    5495 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott spárgát középen kettévágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük, a forrástól számítva kb. 10 percig, bár ezt spárgája válogatja. A petrezselymet nem túl finomra összeaprítjuk.
  2. A spárgát szűrőkanállal egy nagy szitába kiszedve lecsöpögtetjük. Kivajazunk egy jénait, és a spárgák szárát és rügyes felét két külön halomba rendezzük. Közben rétegesen sózzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legfelül megszórjuk a reszelt sajttal, majd leöntjük a hollandi mártással. Tetejére pici vajdarabkákat és egy kis petrezselymet szórunk.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Itt van újra a spárgaszezon!!! Ilyenkor egy héten többször is felkerül az asztalra. Ezt a variációt natúr, grillezett szűzérméhez készítettem, egy kis petrezselymes krumplival garnírozva.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek