r
Nosalty Logó

Sajtos kifli és variációi

Cinderella_707
Sajtos kifli és variációi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

1191
Kalória
42.3g
Fehérje
101.3g
Szénhidrát
66.2g
Zsír
96.3g
Víz
119.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 1191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 9525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 279 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    2714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.2 g

Zsír

  • Összesen
    529.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30416.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    598 mg
  • Kálcium
    4247 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    21710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    810.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 9525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kockacukorral. Amíg az élesztő felfut, egy tálba tesszük a többi hozzávalót (a sajtból kb. a felét). Jó alaposan összegyúrjuk, nem túl kemény tésztát kell kapnunk.
  2. A tésztát meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha csak kifliket szeretnénk sütni, akkor a megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Egy-egy bucit négyzet alakúra nyújtunk (kb. 0,5 cm vastagra), és 6 részre vágjuk. Az így kapott téglalapokat feltekerjük, és kifli formára hajtva, helyezzük a sütőlapra. Jól megkelnek még a sütőben, úgyhogy nem szabad túl közel rakni őket egymáshoz. A tetejüket pirospaprikával kikevert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ízlés szerint szórható magokkal, köménymaggal is.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, amikor szép piros a teteje és az alja is, akkor kész is van.
  4. A virslivel töltött verzió annyiban más, hogy a tésztából rudakat sodrunk, és azzal körbetekerjük a virslit. Majd ugyanúgy, mint a sima kiflit megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Olyan lesz, mint egy mini hotdog.
  5. A sonkás tekercshez a krémhez valókat apróra vágjuk, összekeverjük, majd turmixszal pépesítjük. Ebben az esetben a tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, mint a kiflinél, csak nem vágjuk fel, hanem megkenjük a sonkás krémmel, szorosan feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset, és elfektetve tesszük a sütőlapra. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én előszeretettel készítem ezt bulikra, délutáni családi eseményekre. Praktikus, mert egy tésztából háromféle dolgot is lehet egyszerre csinálni :).

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek