r
Nosalty Logó

Sörkifli 2.- sajtos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sörkifli 2.- sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9582.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    5309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a sóval, a többi langyos tejjel és a felfutott élesztővel. Hozzáadunk 1 ek puha vajat, és jól összegyúrjuk. Egy lágy masszát fogunk kapni, amelyet három cipóra ossztunk.
  3. Kilisztezett deszkán a cipókból egyenként kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk, amit megkenünk puha vajjal és meghintjük reszelt sajttal.
  4. A köröket 8 cikkre vágjuk, és kifli formára tekerjük fel.
  5. A kifliket helyezzük tepsibe és a tetejüket kenjük be felvert tojássárgájával.
  6. A kiflik tetejét szórjuk meg sóval és köménymaggal, vagy szezámmaggal. Két órán át kelesszük a tésztát.
  7. A két óra eltelte után előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 58697
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Délmagyarország Nagy Süteményeskönyv 2. kiadványában szerepel. Egy receptbeküldő olvasó leírása alapján készült. Én már többször megsütöttem, sőt egyszer a sajt mellett apróra vágott medvehagymával hintettem meg. Isteni volt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...