Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos húsgombócok

Sajtos húsgombócok
Sajtos húsgombócok
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon darált hús, de nem akartam megint fasírtot, csevabcsicsit, meg ilyesmit csinálni, így hát szabadjára engedtem a fantáziámat. :) Körítésnek krumplipürét tálaltam, de nem a krémeset, hanem a bő vajjal készített verziót, durvára tört krumplival, nem teljesen babapéppé törve. Fenomenális volt!

hozzávalók / 4 adag

Gombócok

Öntet

Sütőzsiradék

Gombócok

ajánlat

Száraz, könnyű vörösbort ajánlok hozzá: barrique Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon vagy akár Kékfrankos is nagyon passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombócok

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk némi olajon.
  2. Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, ami a gombócokba kerül, hozzáadjuk a hagymát is, úgy, ahogy van, olajostól (persze azért ne ússzon az olajban). Homogén masszává dolgozzuk. (Én nem hagytam állni, de ha van rá idő, biztos segít.)
  3. Egy serpenyőben kellő mennyiségű olajat hevítünk, majd vizes kézzel, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk, és 2-2 percig sütjük, míg picit átsül. (Nekem három adagban sikerült.)
  4. Ha kész, átszedjük egy üvegtálba (az olaj nélkül). A tálat nem kell kikenni, elég a zsiradék, ami a gombócokról lefolyik. Ildomos eltalálni a tál méretét úgy, hogy egy rétegbe jöjjenek ki a gombócok (nekem nem sikerült - 20x30cm kicsi rá, talán 25x35cm jó lesz. Én dobáltam a "lyukakba" félbevágott cherry paradicsomokat, de nem hiányzik, ha nincs benne.)

Öntet

  1. Összekeverjük a tejfölt a tojással, belereszeljük finomra a sajtot (nem muszáj edami sajtnak lennie, bármilyen puha sajt jó). Sózzuk, borsozzuk, majd reszelünk bele némi szerecsendiót.
  2. Egyenletesen ráöntjük az öntetet a gombócokra, és betesszük sülni. 200 fokon, nem egész fél óra alatt kész. Nem kell pirítani, mikor elkezd picit aranyos színt kapni, már készen is van.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 034
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lajos

Mióta szakács: 2014.08.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös húsgombócok, húsgombócok csőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi01
sziszi01 Sun, 2016-05-01 21:58

Szia! köszi a receptet :-) Nagyon finom és gyorsan elkészült! A húsgombócokhoz tettem 1 evőkanál morzsát és én sem pihentettem.
Sziszi

884
darált marhahús 0.5 kg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
dijoni mustár 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
chiliszósz 1 teáskanál
majoranna 1 kk
fekete bors 1 tk
fehér bors 0.5 kk
fűszerpaprika 1 tk
tojás 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 400 ml
tojás 1 db
edami sajt 15 dkg
szerecsendió 1 csipet
fekete bors 1 csipet
0 ízlés szerint