r
Nosalty Logó

Sajtos húsgombócok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lajos
Sajtos húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gombócok

Öntet

Összesen 889 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gombócok

Öntet

Összesen 3555 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gombócok

Öntet

Összesen 172 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 889 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8622.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3510 mg
  • Nátrium
    2646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1047 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 3555 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Gombócok

Öntet

Elkészítés

Gombócok

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk némi olajon.
  2. Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, ami a gombócokba kerül, hozzáadjuk a hagymát is, úgy, ahogy van, olajostól (persze azért ne ússzon az olajban). Homogén masszává dolgozzuk. (Én nem hagytam állni, de ha van rá idő, biztos segít.)
  3. Egy serpenyőben kellő mennyiségű olajat hevítünk, majd vizes kézzel, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk, és 2-2 percig sütjük, míg picit átsül. (Nekem három adagban sikerült.)
  4. Ha kész, átszedjük egy üvegtálba (az olaj nélkül). A tálat nem kell kikenni, elég a zsiradék, ami a gombócokról lefolyik. Ildomos eltalálni a tál méretét úgy, hogy egy rétegbe jöjjenek ki a gombócok (nekem nem sikerült - 20x30cm kicsi rá, talán 25x35cm jó lesz. Én dobáltam a "lyukakba" félbevágott cherry paradicsomokat, de nem hiányzik, ha nincs benne.)

Öntet

  1. Összekeverjük a tejfölt a tojással, belereszeljük finomra a sajtot (nem muszáj edami sajtnak lennie, bármilyen puha sajt jó). Sózzuk, borsozzuk, majd reszelünk bele némi szerecsendiót.
  2. Egyenletesen ráöntjük az öntetet a gombócokra, és betesszük sülni. 200 fokon, nem egész fél óra alatt kész. Nem kell pirítani, mikor elkezd picit aranyos színt kapni, már készen is van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3686
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Ajánló

Száraz, könnyű vörösbort ajánlok hozzá: barrique Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon vagy akár Kékfrankos is nagyon passzol hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt otthon darált hús, de nem akartam megint fasírtot, csevabcsicsit, meg ilyesmit csinálni, így hát szabadjára engedtem a fantáziámat. :) Körítésnek krumplipürét tálaltam, de nem a krémeset, hanem a bő vajjal készített verziót, durvára tört krumplival, nem teljesen babapéppé törve. Fenomenális volt!

Hozzávalók

Gombócok

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.