r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás krumpli lepények

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-hagymás krumpli lepények
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 3876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7624.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4308 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6405 micro
Összesen 3876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A sütéshez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Leszűrjük, meghámozzuk, majd tejjel, vajjalés asajttal összetörjük.
  3. Fűszerezni-ízesítjük, összekeverjük.
  4. Ne legyen puha mert sütéskor nehéz formázni, forgatni!
  5. A hagymákat felkockázzuk, enyhén sós vízben megpároljuk.
  6. Ha kész, leszűrjük és a krumplis masszához adjuk.
  7. Kis plalacsintákat kézzel formázunk, először a tojásban (tejes vagy vízzel kevert), majd a prézliben megforgatjuk.
  8. Kevés olajon mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10697
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Ha a massza túl lágy lenne, tegyünk bele egy kis prézlit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi vegetáriánus könyvben találtam a receptet, s egyből alakítottam is rajta, mivel póré helyett jó hozzá a zöldhagyma is, cheddar sajt helyett nekem gouda volt.

Hozzávalók

A lepényhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...