r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás krumpli lepények

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-hagymás krumpli lepények
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 3876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepényhez

A sütéshez

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7624.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4308 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6405 micro
Összesen 3876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A sütéshez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Leszűrjük, meghámozzuk, majd tejjel, vajjalés asajttal összetörjük.
  3. Fűszerezni-ízesítjük, összekeverjük.
  4. Ne legyen puha mert sütéskor nehéz formázni, forgatni!
  5. A hagymákat felkockázzuk, enyhén sós vízben megpároljuk.
  6. Ha kész, leszűrjük és a krumplis masszához adjuk.
  7. Kis plalacsintákat kézzel formázunk, először a tojásban (tejes vagy vízzel kevert), majd a prézliben megforgatjuk.
  8. Kevés olajon mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10614
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Ha a massza túl lágy lenne, tegyünk bele egy kis prézlit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi vegetáriánus könyvben találtam a receptet, s egyből alakítottam is rajta, mivel póré helyett jó hozzá a zöldhagyma is, cheddar sajt helyett nekem gouda volt.

Hozzávalók

A lepényhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek