Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal

Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal
Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyma leves és a sajt leves között nem tudtunk dönteni, így született meg ez a leves, a másik kettő társításából:) Pirított kenyérkockávala akartuk tálalni, de sem kenyér, sem kifli nem volt otthon, és vasárnap dél lévén épp a boltba sem volt kedvünk elszaladni. Így találta ki a párom ezt a levesbetétet, elég tuti lett szerintem :)
 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

A leves elkészítése nagyon egyszerű, a gombócé is egyszerű, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a tészta túl híg. Könnyű étel - a gombóc kivételével -, kiadós deszerttel főételként is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócokhoz kb. 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 tojást, a sütőport, ízlés szerint ételízesítőt és annyi vizet, amennyit egy sűrűbb tésztához felvesz.
  2. A fokhagymákat és a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát és a gombát beletehetjük nyersen is, vagy egy pici sóval egy csepp olajon meg is dinsztelhetjük, de akkor vigyázzunk a víz mennyiségével, mert hígítja a tésztát, ezért lehet, hogy még lisztezni kell. A hagymával és gombával jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
  3. Egy közepes edényben vizet forralunk egy kevés sóval. A lobogó víz fölé egy sűrű szűrőt teszünk. A tésztát melegvizes kézzel közepes gombóccá formáljuk (nem kell nagy, mert megdagad), és a szűrőbe tesszük. Fedővel vagy tállal lefedjük. Kb. 12-15 percig főzzük a gőzben.
  4. A leveshez a hagymákat közepes kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és fűszerezzük ízlés szerint. Addig kevergetjük, amíg elolvad a kocka. Ezután hozzáöntjük a tejet, lassú forralás közben folyamatos kevergetés mellett lassan!! adjuk hozzá a reszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt, botmixerrel pürésítjük, ezután petrezselyemzöldet szórunk rá, és kislángon - kevergetés mellett - egyet forralunk rajta.
  5. A gombócokat a tányérba tesszük, rászedjük a levest, csipet reszelt sajttal, petrezselyemzölddel vagy néhány karika újhagymazölddel díszíthetjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 776
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dinciii

Mióta szakács: 2010.05.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtos hagymakrémleves gombás-fokhagymás gombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
vöröshagyma 2 nagy fej
sajt 15 dkg
víz 6 dl
tej 6 dl
leveskocka 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gomba 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
víz 1 dl