r
Nosalty Logó

Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10722.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2348 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    6309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombócokhoz kb. 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 tojást, a sütőport, ízlés szerint ételízesítőt és annyi vizet, amennyit egy sűrűbb tésztához felvesz.
  2. A fokhagymákat és a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát és a gombát beletehetjük nyersen is, vagy egy pici sóval egy csepp olajon meg is dinsztelhetjük, de akkor vigyázzunk a víz mennyiségével, mert hígítja a tésztát, ezért lehet, hogy még lisztezni kell. A hagymával és gombával jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
  3. Egy közepes edényben vizet forralunk egy kevés sóval. A lobogó víz fölé egy sűrű szűrőt teszünk. A tésztát melegvizes kézzel közepes gombóccá formáljuk (nem kell nagy, mert megdagad), és a szűrőbe tesszük. Fedővel vagy tállal lefedjük. Kb. 12-15 percig főzzük a gőzben.
  4. A leveshez a hagymákat közepes kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és fűszerezzük ízlés szerint. Addig kevergetjük, amíg elolvad a kocka. Ezután hozzáöntjük a tejet, lassú forralás közben folyamatos kevergetés mellett lassan!! adjuk hozzá a reszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt, botmixerrel pürésítjük, ezután petrezselyemzöldet szórunk rá, és kislángon - kevergetés mellett - egyet forralunk rajta.
  5. A gombócokat a tányérba tesszük, rászedjük a levest, csipet reszelt sajttal, petrezselyemzölddel vagy néhány karika újhagymazölddel díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9947
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Ajánló

A leves elkészítése nagyon egyszerű, a gombócé is egyszerű, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a tészta túl híg. Könnyű étel - a gombóc kivételével -, kiadós deszerttel főételként is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyma leves és a sajt leves között nem tudtunk dönteni, így született meg ez a leves, a másik kettő társításából:) Pirított kenyérkockávala akartuk tálalni, de sem kenyér, sem kifli nem volt otthon, és vasárnap dél lévén épp a boltba sem volt kedvünk elszaladni. Így találta ki a párom ezt a levesbetétet, elég tuti lett szerintem :)  

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek