Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtmártásos csirkeragu

Sajtmártásos csirkeragu
Sajtmártásos csirkeragu
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy "szakács" újságot lapozgatva leltem rá. Gyors, könnyű, és finom ebédnek bizonyult.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Füstölt sajtot használtam hozzá.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkemellet kockákra vagy csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és rádobjuk a csirkemell darabokat, 1-2 percig pirítjuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a gombát is, majd 4 percig tovább pirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A fehérbort ráöntjük, majd a sűrített paradicsommal, fokhagymával ízesítjük. Lefedve további 4-5 percig pároljuk.
  5. A sajtot lereszeljük. A tejszínt 1 dl vízzel elkeverjük. A sajtot és az elkevert tejszínt a csirkéhez adjuk, és kevergetve főzzük, míg a sajt megolvad benne, és az egész mártás homogén nem lesz.
  6. Végül egy kevés kakukkfűvel fűszerezzük, illetve ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A tésztára szedve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos csirkeragu, sajtos-fehérboros csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

805
tagliatelle 25 dkg
0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
csiperkegomba 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
sűrített paradicsom 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
sajt 15 dkg
habtejszín 2.5 dl
víz 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint