r
Nosalty Logó

Gyömbéres csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Gyömbéres csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    831 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4706 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk szójaszósszal, teaszűrővel rászitáljuk a keményítőt, hozzáadunk 1 ek olívát, elkeverjük, és hideg helyre tesszük.
  2. A pórét felkarikázzuk, a színes paprikákat csíkokra vágjuk, megtisztítjuk a fokhagymát, és meghámozzuk a gyömbért.
  3. Miután a hús kb. félórát pihent, a maradék olívát felforrósítjuk, rádobjuk a húscsíkokat, és pár percig erős tűzön pirítjuk, folyamatos kavarás közben. Majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
  4. Az olajba belepréseljük (vagy apróra vágjuk) a fokhagymát és a rádobjuk a gyömbért is, majd hozzáadjuk a pórét és a paprikacsíkokat. Alaposan összekeverjük, felöntjük a húslevessel, és beleteszünk 2 ek ketchupot.
  5. Végül visszatesszük a zöldségekre az elősütött húst, és addig pároljuk, amíg ízlésünknek megfelelőre puhul.
  6. Párolt rizzsel vagy üvegtésztával tálaljuk. (Én kuszkusszal is szeretem.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 18666
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Ajánló

A háromféle színű paprika az étvágygerjesztő látványhoz szükséges, ha csak pirosunk van otthon, azzal is éppen elég finom. És természetesen a póréhagyma is helyettesíthető egy csokor újhagymával, vagy akár vöröshagymával is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres csirkeragu
Tomatotree 262 recept

A gyömbér az új kedvenc! Igyekszem minél változatosabban használni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek