Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés torta

Epres-mascarponés torta
Epres-mascarponés torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baráti összejövetelre mentem, és könnyű, gyümölcsös édességet kértek a barátok. Így született ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta hozzávalói

  1. Puha vajat és a cukrot jól kikeverjük robotgéppel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  4. A tojáshab felét hozzákeverjük a tojásos vajas masszához.
  5. Felváltva adagoljuk a masszához a száraz anyagokat (liszt/kakaó/sütőpor) szitálva, és a maradék tojáshabot. Itt már óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  6. A kész masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

krém hozzávalói

  1. A mascarponét a vanília kivonattal és az átszitált porcukorral kikeverjük.
  2. A behűtött habtejszínből tejszínhabot verünk robotgéppel.
  3. A tejszínhab felét hozzákeverjük a mascarponéhoz, a másik felét pedig már óvatosan, hogy ne törjön a hab.
  4. A megmosott, megtisztított epret óvatosan belekeverjük a krémbe. A nagyobb szemeket érdemes félbe/negyedbe vágni.
  5. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

tetejére

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és egy fém tálcára kenjük vékonyan.
  2. A hűtőbe rakjuk dermedni.
  3. Ha kellően megdermedt, egy éles fém késsel csokiforgácsokat készítünk.
  4. A tortát tetszés szerint díszítjük a csokiforgáccsal és eper szemekkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 34 667
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pampipi

Mióta szakács: 2015.05.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes epertorta, mascarponés epres torta, gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
tojás 4 db
vaj 7 dkg
finomliszt 2.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
1 csipet
sütőpor 1 kávéskanál
cukor 10 dkg
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml
porcukor 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
eper 40 dkg
étcsokoládé 3 dkg
eper 5 dkg