Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából

Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom 31. születésnapjára készültem sütni valami számára igazán kedveset, és mivel nagy kedvence a túrós süti - bármilyen formában -, és a rozmaring, gondoltam kipróbálom őket együtt. Nagyon finomra sikerült, hamar elfogyott, szerintem gyakran terítékre kerül majd.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a linzertésztához

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzertészta készítése

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, gombócot formálunk.
  2. A fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe helyezzük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kör alakot nyújtunk belőle. A tortaformát a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. (Nekem még nem sikerült pont olyan alakúra nyújtanom a tésztát, mint a formám, de a maradék kiválóan alkalmas a torta díszítésére - én a lehullott részekből 31-est sütöttem a tetejére.)
  4. A tésztát kicsit megbökdössük - hogy ne púposodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük a linzerlapot. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta készítése

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük, ha már nem érezni a cukorszemeket, akkor egyesével hozzáadjuk a sárgájákat is, még egy kicsit verjük. A sütőporos lisztet kisebb adagokban szitálva, óvatosan a masszához keverjük egy lapát segítségével. Vigyázzunk, hogy össze ne törjön a hab.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 °C-on, hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. A kihűlt tésztát félbevágjuk.

Krém készítése

  1. Összekeverjük a túrót, cukrot, sót, a citrom reszelt héját és az aprított rozmaringot.
  2. A habtejszínt felverjük, félúton hozzáadjuk a habfixálót.
  3. Óvatosan, kisebb adagokban a túrókrémhez keverjük a felvert tejszínt.

Összeállítás

  1. A linzertészta lesz a tortánk alapja, ezt megkenjük a sárgabaracklekvár felével.
  2. Ráhelyezzük a piskótatészta felét, amelynek a tetejét szintén megkenjük a lekvár másik felével.
  3. Visszahelyezzük a tortára a karimát.
  4. A lekvárra kerül a kockára vágott barack egy rétegben, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrémet.
  5. Végül az egészet befedjük a piskóta másik felével, és hűtőbe tesszük néhány órára.

Tálalás

  1. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, meghintjük a tortát porcukorral, és a felcikkezett barackokkal, rozmaringággal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

E.Andrea

Mióta szakács: 2016.07.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, túrós baracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 kk
1 csipet
vaj 7.5 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
rozmaring 4 szál
tojás 3 db
cukor 3 ek
1 csipet
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
sovány túró 40 dkg
habtejszín 200 g
habfixáló 1 csomag
porcukor 10 dkg
rozmaring 4 szál
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 200 g
sárgabarack 3 db
porcukor 1 csapott ek
őszibarack 1 db