r
Nosalty Logó

Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából

E.Andrea
Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

492
Kalória
13.1g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
88g
Víz
137.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
41.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 3930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    534.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    704.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2787 micro
  • β-crypt
    325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Linzertészta készítése

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, gombócot formálunk.
  2. A fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe helyezzük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kör alakot nyújtunk belőle. A tortaformát a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. (Nekem még nem sikerült pont olyan alakúra nyújtanom a tésztát, mint a formám, de a maradék kiválóan alkalmas a torta díszítésére - én a lehullott részekből 31-est sütöttem a tetejére.)
  4. A tésztát kicsit megbökdössük - hogy ne púposodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük a linzerlapot. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta készítése

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük, ha már nem érezni a cukorszemeket, akkor egyesével hozzáadjuk a sárgájákat is, még egy kicsit verjük. A sütőporos lisztet kisebb adagokban szitálva, óvatosan a masszához keverjük egy lapát segítségével. Vigyázzunk, hogy össze ne törjön a hab.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 °C-on, hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. A kihűlt tésztát félbevágjuk.

Krém készítése

  1. Összekeverjük a túrót, cukrot, sót, a citrom reszelt héját és az aprított rozmaringot.
  2. A habtejszínt felverjük, félúton hozzáadjuk a habfixálót.
  3. Óvatosan, kisebb adagokban a túrókrémhez keverjük a felvert tejszínt.

Összeállítás

  1. A linzertészta lesz a tortánk alapja, ezt megkenjük a sárgabaracklekvár felével.
  2. Ráhelyezzük a piskótatészta felét, amelynek a tetejét szintén megkenjük a lekvár másik felével.
  3. Visszahelyezzük a tortára a karimát.
  4. A lekvárra kerül a kockára vágott barack egy rétegben, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrémet.
  5. Végül az egészet befedjük a piskóta másik felével, és hűtőbe tesszük néhány órára.

Tálalás

  1. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, meghintjük a tortát porcukorral, és a felcikkezett barackokkal, rozmaringággal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Párom 31. születésnapjára készültem sütni valami számára igazán kedveset, és mivel nagy kedvence a túrós süti - bármilyen formában -, és a rozmaring, gondoltam kipróbálom őket együtt. Nagyon finomra sikerült, hamar elfogyott, szerintem gyakran terítékre kerül majd.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek