r
Nosalty Logó

Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
E.Andrea
Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 3930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2787 micro
  • β-crypt
    325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Elkészítés

Linzertészta készítése

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, gombócot formálunk.
  2. A fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe helyezzük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kör alakot nyújtunk belőle. A tortaformát a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. (Nekem még nem sikerült pont olyan alakúra nyújtanom a tésztát, mint a formám, de a maradék kiválóan alkalmas a torta díszítésére - én a lehullott részekből 31-est sütöttem a tetejére.)
  4. A tésztát kicsit megbökdössük - hogy ne púposodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük a linzerlapot. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta készítése

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük, ha már nem érezni a cukorszemeket, akkor egyesével hozzáadjuk a sárgájákat is, még egy kicsit verjük. A sütőporos lisztet kisebb adagokban szitálva, óvatosan a masszához keverjük egy lapát segítségével. Vigyázzunk, hogy össze ne törjön a hab.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 °C-on, hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. A kihűlt tésztát félbevágjuk.

Krém készítése

  1. Összekeverjük a túrót, cukrot, sót, a citrom reszelt héját és az aprított rozmaringot.
  2. A habtejszínt felverjük, félúton hozzáadjuk a habfixálót.
  3. Óvatosan, kisebb adagokban a túrókrémhez keverjük a felvert tejszínt.

Összeállítás

  1. A linzertészta lesz a tortánk alapja, ezt megkenjük a sárgabaracklekvár felével.
  2. Ráhelyezzük a piskótatészta felét, amelynek a tetejét szintén megkenjük a lekvár másik felével.
  3. Visszahelyezzük a tortára a karimát.
  4. A lekvárra kerül a kockára vágott barack egy rétegben, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrémet.
  5. Végül az egészet befedjük a piskóta másik felével, és hűtőbe tesszük néhány órára.

Tálalás

  1. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, meghintjük a tortát porcukorral, és a felcikkezett barackokkal, rozmaringággal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 325
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
E.Andrea 1 recept

Párom 31. születésnapjára készültem sütni valami számára igazán kedveset, és mivel nagy kedvence a túrós süti - bármilyen formában -, és a rozmaring, gondoltam kipróbálom őket együtt. Nagyon finomra sikerült, hamar elfogyott, szerintem gyakran terítékre kerül majd.

Hozzávalók

Linzertészta készítése

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek