Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrótorta Zera konyhájából

Gyümölcsös túrótorta Zera konyhájából
Gyümölcsös túrótorta Zera konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül találtan a receptet az interneten évekkel ezelőtt. Egy kicsit módosítottam, és rendszeresen elkészítem családtagok szülinapjára.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

  • 20 dkg eper (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A piskótához a vizet a tojások sárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a felvert tojások fehérjét is.
  3. 22 cm-es tortaformába tesszük, megsütjük.

Krém elkészítése

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
  2. A túrót áttörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és összekeverjük.
  3. A kihűlt piskótakorongot visszatesszük a kapcsos tortaformába. A citromos krémet a piskótára kenjük, tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítjük.
  4. Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zera84

Mióta szakács: 2011.11.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
cukor 8 púpozott ek
finomliszt 8 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
habtejszín 2 dl
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
eper 20 dkg