r
Nosalty Logó

Csavart őszibaracktorta

Flora1205
Csavart őszibaracktorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

574
Kalória
14.9g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
171.5g
Víz
173.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
38.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7674.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.9 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojások fehérjét verjük fel 6 ek hideg vízzel, 2 csipet sóval. Közben szórjunk bele 120 g cukrot. Dolgozzuk bele a tojássárgájákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. A tésztából süssünk két lapot, 200 fokon kb. 8-10 percig.
  3. Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
  4. A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez.
  5. Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
  6. Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
  7. Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot.
  8. Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára. Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 31 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazán látványos torta szeletelésnél!

További receptek

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...