r
Nosalty Logó

Csavart őszibaracktorta

Flora1205
Csavart őszibaracktorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

574
Kalória
14.9g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
171.5g
Víz
173.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
38.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7674.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.9 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojások fehérjét verjük fel 6 ek hideg vízzel, 2 csipet sóval. Közben szórjunk bele 120 g cukrot. Dolgozzuk bele a tojássárgájákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. A tésztából süssünk két lapot, 200 fokon kb. 8-10 percig.
  3. Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
  4. A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez.
  5. Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
  6. Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
  7. Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot.
  8. Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára. Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 31 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazán látványos torta szeletelésnél!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...