r
Nosalty Logó

Túrórudi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szúnyog
Túrórudi-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4553.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    520 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, utána kanalanként adjuk hozzá a cukrot, azzal tovább verjük, míg fényes lesz. Ezután jöhetnek hozzá egyesével a sárgáják.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a keményítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a habba. 20 cm-es (szilikonos vagy kivajazott-lisztezett) tortaformába öntjük, 200 fokon 10 percig, majd további 30-35 percig 170 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Amíg ez sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. 250 ml habtejszínt egy kanál cukorral kemény habbá verünk.
  2. 250 gramm túrót összekeverünk egy fél citrom reszelt héjával a maradék cukorral és az egy csomag vaníliás cukorral.
  3. Egy csomag porzselatint kevés vízben megduzzasztunk, majd felolvasztjuk, és a túrós részhez keverjük. Ekkor a túrós részt összeturmixoljuk, hogy homogén legyen a krém.
  4. A felvert habtejszínt hozzákeverjük a túrós részhez. Hagyjuk egy keveset állni a krémet, hogy a zselatin elkezdjen hatni. Mikor kicsit megszilárdult a krém, a félbevágott piskótát megtöltjük vele, és kívülről is bevonjuk.

Díszítés

  1. A torta tetejére 15 dkg csokit 3 ek. olajjal gőz fölött felolvasztunk, és rácsurgatjuk úgy, hogy a szélén is lecsurogjon kicsit.
  2. 4 darab óriás túró rudit meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágunk, és ezzel díszítjük a torta tejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31431
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szúnyog 4 recept

Nővérem szülinapjára szeretett volna túrórudi-tortát, úgyhogy alkottam egy saját receptet hozzá. Nálunk osztatlan sikert aratott, mint minden, ami túrós. A krém mennyiségét lehet duplázni, ha jó sok krémmel szeretitek. :) (Képekért további alkotásaimról nézz be ide: https://www.facebook.com/tdorsi)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek