r
Nosalty Logó

Majorannás gombával töltött csirke

NS
Majorannás gombával töltött csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

683
Kalória
55.6g
Fehérje
10.8g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
320g
Víz
281.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97993.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    97158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391974 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    388633 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11881.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. Az egész csirkét kimossuk, és szárazra töröljük.
  2. Beáztatjuk a pataki tálat. (min. fél órára)
  3. A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk.
  4. A gombát apróra vágva hozzáadjuk, sózzuk, majorannázzuk, és borsozzuk.
  5. Mikor a gomba majdnem elfőtte saját levét, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, kicsit pirítjuk, majd hozáöntjük a tejet.
  6. A sűrű masszát hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a két tojást.
  7. Ezt a masszát töltjük a csirke bőre alá. (Újjal a "feneke" felől a melle és a háta felé benyúlunk a combokig.) Finomant töltjük, hogy a bőr ki ne szakadjon.
  8. Ha marad ki massza, azt a csirke belsejébe kenjük, majd a bőrt összetűzzük fogvájóval, sasliknyárssal. (Vagy összevarrjuk.)
  9. Fél óra áztatás után a pataki tál aljára elterítjük a durva szemű sót, erre tesszük a hátára fektetve a csirkét.
  10. A sütő begyújtásakor tesszük a tálat a sütőbe. (Vizes tál nem bírná ki a forró sütőt, ezért fontos, hogy együtt melegedjenek.)
  11. Addig sütjük, amíg a bőr pirosra nem sül. Nem kell forgatni vagy locsolni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Amilyen mutatós egész csirkét sütni, annyira egyszerű is. Pataki tálban gyerekjáték! Pláne úgy, hogy són sütés közben nem kell locsolgatni, mozgatni sem! Jellemző, hogy mire fényképezőgépet ragadtam, "eltűnt" a szárnya!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek