r
Nosalty Logó

Majorannás gombával töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Majorannás gombával töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97993.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    97158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 683 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391974 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    388633 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2730 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11881.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész csirkét kimossuk, és szárazra töröljük.
  2. Beáztatjuk a pataki tálat. (min. fél órára)
  3. A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk.
  4. A gombát apróra vágva hozzáadjuk, sózzuk, majorannázzuk, és borsozzuk.
  5. Mikor a gomba majdnem elfőtte saját levét, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, kicsit pirítjuk, majd hozáöntjük a tejet.
  6. A sűrű masszát hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a két tojást.
  7. Ezt a masszát töltjük a csirke bőre alá. (Újjal a "feneke" felől a melle és a háta felé benyúlunk a combokig.) Finomant töltjük, hogy a bőr ki ne szakadjon.
  8. Ha marad ki massza, azt a csirke belsejébe kenjük, majd a bőrt összetűzzük fogvájóval, sasliknyárssal. (Vagy összevarrjuk.)
  9. Fél óra áztatás után a pataki tál aljára elterítjük a durva szemű sót, erre tesszük a hátára fektetve a csirkét.
  10. A sütő begyújtásakor tesszük a tálat a sütőbe. (Vizes tál nem bírná ki a forró sütőt, ezért fontos, hogy együtt melegedjenek.)
  11. Addig sütjük, amíg a bőr pirosra nem sül. Nem kell forgatni vagy locsolni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 34648
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Ajánló

Sokféle töltelékkel lehet töltött csirkét csinálni. Bele lehet morzsolni ebbe a töltelékbe a főtt csirkemájat is. Minden nemzetnek van specialitása a mandulástól az ananászosig.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amilyen mutatós egész csirkét sütni, annyira egyszerű is. Pataki tálban gyerekjáték! Pláne úgy, hogy són sütés közben nem kell locsolgatni, mozgatni sem! Jellemző, hogy mire fényképezőgépet ragadtam, "eltűnt" a szárnya!

Hozzászólások

mislenbaba

Csinos kis pipi! :-D

Ikó

Ez lesz holnap az ebéd ... el?reláthatólag némi változtatással (májas-gombás töltelékkel). De ezt a sütési módot feltétlenül ki kell próbálnom! Majd megírom, hogy sikerült!

Törölt felhasználó

A pataki tál tetejét rá kell tenni ?

Törölt felhasználó

a tál tetejét és alját is áztatni kell, és sütés alatt végig rajta van a teteje.

Ikó

Nahát! Megcsináltam! Ez valami fantasztikus! A hús pont olyan, amilyennek lennie kell! A kislányom imádja! Már látom, hogy ez a pipi sokszor kerül majd fel az asztalra! :) Köszönet érte! Én a tölteléket megvariáltam a saját szánk íze szerint ... remek volt. Egyb?l kett?t készítettem ... az egyiket egy igen kedves ismer?sömnek ... várom t?le is a visszajelzést. Megyek is ... begy?jtöm a dícséreteket! :))

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlik, nálunk is nagy kedvenc!

zsoficica

Nagyon tetszik ez a recept ki szertném próbálni.Azt mondták nekem hogy ha beleteszem a csirkét a sóba ehetetlen lessz a hús,mert olyan lessz,mint a hering.Mivel a sóágyon van a csibe!Mindenesetre én hétvégére elkészitem:nyugtass meg hogy tuti nem kell kidobni.:)

Törölt felhasználó

Nem értem, hogy miért mondják, hogy heringhez hasonló sós lesz. Próbálták már? Vagy még sose merték? A csirkét nem kell megsózni, és a só nem tud "felmászni a csirkére", hogy az egészet besózza. Nem a Holt-tenger vizében kell órákig áztatni, csak alatta van só . Légy nyugodt, nem lesz sós. Ezt nem csak én mondom, hanem az el?tted hozzászólók is! :)

zsoficica

Köszönöm a válaszodat.Én nem félek t?lle csak mégis megkérdeztelek. Elhiszem hogy jo lessz.Itt lessz az az illet? is aki nem hiszi hogy nem lessz sós, ehet? ez a csibe.Na én bebizonyitom neki,hogy fincsi lessz!!!!

hsgyorgyi

Zsoficica! A csirke a sós párában puhul meg és isteni lesz. Ha véletlenül egy kicsi só valahol ráragad, azt könnyen le lehet dörzsölni.Ne félj! Na hogy ízlett a hihetetlennek?-írd majd meg!

Törölt felhasználó

Zsóficica! Én is várom a fejleményeket! :)

tenger

Csodás! :-) Süt?zacskóban is kivitelezhet? szerinted? Üdv, T.

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, Nekem nincs ilyen tálam.... lehet süt?zacsiban is így? engem is érdekelne!Mentve a recept!!! Üdv: Regi

Törölt felhasználó

A süt?zacskó érdekes ötlet. Én soha nem sütök abban, ezért ha bárkinek van tapasztalata írjon! :)

Orsianyu

Nagyon jó a recept, elmentettem a karácsonyi menühöz...viszont nincs pataki tálam, de még egy jénaim sem, ilyenkor mi a teend??? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Valami lefedhet? süt?álló edény(pl. alufóliával lefedve), vagy süt?zacskó is jó lehet, bár én azt még sosem próbáltam, nem tudom, hogy bírja a sóágyat. Amennyiben megvan a megoldás, írd meg! Sok sikert!

Éva-Anyóca

Elmentettem, köszönöm szépen. :D :D Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek