r
Nosalty Logó

Majorannás gombával töltött csirke

NS
Majorannás gombával töltött csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

683
Kalória
55.6g
Fehérje
10.8g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
320g
Víz
281.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97993.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    97158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391974 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    388633 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11881.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. Az egész csirkét kimossuk, és szárazra töröljük.
  2. Beáztatjuk a pataki tálat. (min. fél órára)
  3. A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk.
  4. A gombát apróra vágva hozzáadjuk, sózzuk, majorannázzuk, és borsozzuk.
  5. Mikor a gomba majdnem elfőtte saját levét, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, kicsit pirítjuk, majd hozáöntjük a tejet.
  6. A sűrű masszát hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a két tojást.
  7. Ezt a masszát töltjük a csirke bőre alá. (Újjal a "feneke" felől a melle és a háta felé benyúlunk a combokig.) Finomant töltjük, hogy a bőr ki ne szakadjon.
  8. Ha marad ki massza, azt a csirke belsejébe kenjük, majd a bőrt összetűzzük fogvájóval, sasliknyárssal. (Vagy összevarrjuk.)
  9. Fél óra áztatás után a pataki tál aljára elterítjük a durva szemű sót, erre tesszük a hátára fektetve a csirkét.
  10. A sütő begyújtásakor tesszük a tálat a sütőbe. (Vizes tál nem bírná ki a forró sütőt, ezért fontos, hogy együtt melegedjenek.)
  11. Addig sütjük, amíg a bőr pirosra nem sül. Nem kell forgatni vagy locsolni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Amilyen mutatós egész csirkét sütni, annyira egyszerű is. Pataki tálban gyerekjáték! Pláne úgy, hogy són sütés közben nem kell locsolgatni, mozgatni sem! Jellemző, hogy mire fényképezőgépet ragadtam, "eltűnt" a szárnya!

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...