r
Nosalty Logó

Rozmaringos-krumplis pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rozmaringos-krumplis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 1229 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 4916 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 183 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    3439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18495.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    13758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 4916 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Elkészítés

Pizza tészta

  1. Egy nagyobb méretű keverőtálba szitáljuk bele a finomlisztet és adjuk hozzá a sót.
  2. A vízbe keverjük bele az élesztőt, majd öntsük hozzá a liszthez. Pár laza mozdulattal forgassuk össze, hogy egyneművé váljon.
  3. Takarjuk le a tésztát, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy megszívhassa magát a liszt.
  4. Ezután elkezdhetjük dagasztani a tésztát, legalább 15 percig, hogy minél erősebb legyen a szerkezete.
  5. Hat egyforma részre szedjük szét, ezután tegyük a hűtőbe letakarva 48 órára kelni. (Olajuzzuk ki a formákat, hogy ne ragadjon bele)
  6. A megkelt tésztát érdemes pár mozdulattal egy széles pék spatulával újra kigombócozni. A felület inkább enyhén vizes legyen.
  7. Ezután szórjuk meg bőségesen liszttel a felületet és a tészta tetejét.
  8. Kezdjük el belülről kifelé haladva nyomkodni, nyújtani, így a levegő a szélébe fog menni.

Feltét

  1. A tejfölt keverjük ki simára, adjuk hozzá a finomra vágott rozmaringot, és a préselt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze.
  2. A burgonyát vágjuk fel 1-2 mm vastagságúra, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Sózzuk meg finoman, és süssük elő 10 percet 180°C-on.
  3. A kinyújtott tésztát kenjük meg a fűszeres tejföllel, reszeljük rá parmezánt, tegyük rá a burgonyát.
  4. 250°C-on kb 8-10 perc alatt süssük készre a pizzát.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 785
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha igazán kitartó és türelmes vagy, akkor néhány pizza után te is ilyen csodaszép buborékos tésztát fogsz tudni készíteni. A magas hidratáció miatt a nyújtás igényel némi tapasztalatot, viszont ha ráérzel az ízére akkor igazi pizzamesterré válhatsz.

Hozzászólások

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Túró Rudi, amihez kanál kel: új termékkel rukkolt elő a...

Több mint 50 éve rajongunk az egyik legmagyarabb édességért, a Túró Rudiért. Az utóbbi években egyre újabb variációkat láthattunk az összes generáció által szeretett témára. Ennek a folyamatos megújulásnak a legfrissebb állomása a Pöttyös Túródesszert, ami a megszokottól eltérő formában hozza el nekünk a csokis-túrós finomságot.

Nosalty

További cikkek