Dagasztás nélküli pizzafalatok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
127 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
48g víz0 kcal
-
1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g méz3 kcal
-
2g só0 kcal
-
23 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
10g prosciutto25 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
323
Kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
380g víz0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g méz21 kcal
-
14g só0 kcal
-
181 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
80g prosciutto200 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
Összesen
2578
Kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.9g tönkölybúza liszt88 kcal
-
17.3g rétesliszt63 kcal
-
32.8g víz0 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
16 kcal
-
6.9g sajt24 kcal
-
6.9g prosciutto17 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
Összesen
223
Kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 950 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4016 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
323
Kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11109.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 7604 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 492.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32131 micro
-
Lut-zea 1593 micro
Összesen
2578
Kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 657 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2775 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
223
Kcal
Hozzávalók
-
300 g tönkölybúza liszt
-
200 g rétesliszt
-
10 g friss élesztő
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál méz
-
2 tk só
-
2 teáskanál oregánó
-
1 tk bazsalikom
Elkészítés
- A langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
- Egy tálban összekészítjük a liszteket, a sót, az apróra vágott tölteléket és a fűszereket, majd beleöntjük az élesztős vizet és az olajat. Összekeverjük egy villával, hogy homogén legyen, lefedjük folpack-kal. Egy éjszakára, de legalább 3 órára félretesszük kelni.
- Másnap reggel sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 púpozottevőkanálnyi tésztát teszünk, és addig kelesztjük, míg bemelegszik a sütő. Ebből a mennyiségből 26 db lett.
- 200 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 1/4 óra alatt megsütjük. Rácson hűtjük ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4706
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Itt az iskolaszezon. A kölykök szeretik a pizzát. Ez egy hamar, reggel frissen elkészíthető pizzafalat, amivel elküldhetjük csemeténket az iskolába. Biztosan el fog fogyni.
Hozzászólások
Koszonom a receptet, nagyon jol hangzik! A jovo heten letesztelem a valogatos unokakon. Bezzeg a pizza johet ejjel-nappal. udv:witch
Nálunk is ez van. Azért készítem én, mert legalább tudom mi van benne, és valjuk be, nagyon egyszer?, gyors étel. Ez a változat tökéletes iskolába. Üdv: Évi néni
Köszönöm. :-o Éva-Anyóca
Szia Évi! Reggel pont te jártál az eszemben. Terveztem az iskolába vihet? pékáru lehet?ségeket. Elég sok ötletem támadt, amiket itt sorozatként is be lehetne mutatni. Tudom, te kedveled ezeket a kis szösszeneteket, hisz neked is meg kell oldani a mindennapi iskolai tízórai kérdést. Az én fejem felett még az is ott lebeg, hogy finnyás gyermekem úgy válogat, mintha kötelez? lenne. Azért igyekszem mindig új falatot készíteni számára. Hogy fog utálni a leend? felesége. Brrr........ Szép napot! Üdv: Évi néni
Szia! Az a kérdésem, hogy h?t?ben kell-e keleszteni. Egyébként tetszik a recept ki szeretném próbálni! üdv
Nem szükséges h?t?ben keleszteni. Én azért készítettem így, mert el?z? este bekevertem a tésztát. Jelenleg is ül egy zsemletészta a h?t?mben, amit reggel sütök meg. Ez a magyarázat. Készítheted frissen és ha megkelt, kisütöd. Üdv: Évi néni
Köszönöm a gyors választ!
Már régebben kinyomtattam magamnak ezt a receptet, de elkallódott valahová. Szerencsére a napokban újra a kezembe került, így el is d?lt a sorsa: ezt meg kell sütnöm. Kisgyerekes és id?hiányban szenved? anyukák álma az ilyen recept: csak össze kell dobálni, félretolni, majd másnap kiadagolni egy tepsire és megsütni. Semmi dagasztás, nyújtás, hajtogatás, szaggatás, nincs pepecsmunka! Aztán mégis elgondolkodtam, hogy nem a gondviselés tart-e távol ett?l a receptt?l, mert az frissen vásárolt éleszt? sehogyan sem akart felfutni. Végül az elhatározás er?sebb volt, így gyerk?c be a babakocsiba, és viharos szél ide vagy oda ( a manó azért az es?véd? mögött tuti helyen volt) irány a bolt éleszt?ért! Ezzel szerencsére már nem volt gond, így végül az égiek áldásával elkészülhetett a leves mellé a harapnivaló. A végeredmény isteni lett, pedig annyit csaltam, hogy a tönkölyliszt teljes ki?rlés? volt, a szalámit pedig reszelt füstölt tofuval helyettesítettem, mert nem eszünk húst. Ja, és friss f?szerem is volt itthon, így az került bele. Már az illata is mennyei volt, ahogy sült, kész mediterrán életérzés... Köszönöm a receptet, a már unásig sütött pogácsahadak után kész felüdülés volt ez a recept! (Egy megjegyzésem lenne még, hogy nekem kicsit sok lett a víz, még jó, hogy nem tettem bele mindet, mert már 250ml-el is nagyon ragacsos lett a tészta, pedig a teljes ?rlés? liszt elvileg több vizet vesz fel. Nem tudod, mi lehetett a gond? - A szalámira nem gyanakszom... :-) Köszönöm! Vera
Na ez az amire számítok, a szándékom mindig az, hogy ötletet adjak. Ne csak lemásolják, hanem tovább fejlesszék a receptet ki-ki az ízlése szerint. Nagyon boldoggá tettél, hogy ez így történt és vetted a fáradtságot, hogy elmeséld. Hálás vagyok érte. Most, hogy mondod, a nyers tészta nekem is ragadt, de mire megsült, teljesen rendben volt. Köszönöm, hogy elmesélted. Váljék egészségetekre! Üdv: Évi néni
Szia! Vajon muffin formában is meg lehet sütni? Mennyire jönne fel a formában sütés közben? Köszönöm!
Szia Rita! Szerintem adagold abba azonnal és hagyd magára. Megsütöd, amikor ráérsz. Biztosan megsül, mert már én is sütöttem úgy. Vagy szilikonba tedd, vagy tegyél alá süt?papírt, nehogy odaragadjon. Üdv: Évi néni