r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell szegfűgombás metélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozé kacsamell szegfűgombás metélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1866 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1866 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárazra törölt kacsamell bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közepes lángon felforrósított serpenyőben, bőrös felével lefelé 6-8 percig, majd megfordítjuk, és további 3 percig sütjük.
  3. Ezt követően 150 fokra melegített sütőben további 10 percig sütjük. (Így világosabb rozé lesz:) aki sötétebben szereti, rövidebb ideig süsse.)
  4. A szélesmetéltet forró, sós vízben kifőzzük.
  5. A vajat felolvasztjuk, a megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett gombát hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és 2-3 percig sütjük.
  6. Rászórjuk a lisztet, felöntjük tejszínnel és kevés vízzel, majd sózzuk, borsozzuk. (Ha van kéznél, a víz helyett használjunk húslevest és kevés fehérbort is adhatunk hozzá.)
  7. 5-6 percig főzzük a gombás mártást, majd beleforgatjuk a szélesmetéltet.
  8. Aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6775
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Melegen tálaljuk úgy, hogy a szegfűgombás metélt kerüljön alulra és rá a félbe, vagy szeletekre vágott kacsamell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szép, friss szegfűgomba ihlette a rozé kacsamell szegfűgombás metélttel való elkészítését. Amíg a kacsamell sül, a metélt és hozzá mártás is az asztalon terem. Egyszerű, gyors fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...