r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell citrusmártással, grépfrúthússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rozé kacsamell citrusmártással, grépfrúthússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 770 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 1538 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 180 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 770 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8573.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    7239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1538 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Elkészítés

A kacsamell előkészítéséhez

  1. A lencsét bő, forrásban lévő vízben, közepes lángon (körülbelül tíz-tizenöt perc alatt) puhára főzzük a borssal, babérlevéllel és narancshéjjal együtt. (Fontos, hogy a narancshéjon egy pici fehér rész se maradjon!) Leszűrjük, tálcára terítve kihűtjük, a borsszemeket és a babérlevelet kivesszük, majd a narancshéjas lencsét tálba tesszük és elkészítjük hozzá a vinaigrette-et: a narancslevet összekeverjük az olívaolajjal, sóval ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrette-et a lencsére, összeforgatjuk és félretesszük.
  2. A mártáshoz egy nagyobb serpenyőbe öntjük a narancs-és grépfrútlevet, csillagánizzsal, szegfűszeggel és kardamommal ízesítjük. Lassan elkezdjük melegíteni, amikor már gyöngyözik a gyümölcslé, a vajat egészen pici darabokban hozzákeverve behúzzuk a mártást. Végül a grépfrút filéket is hozzáadjuk, néhány másodperc alatt átmelegítjük a gyümölcsöt és le is húzzuk a tűzről. (A szegfűszeget és a csillagánizst kivesszük a mártásból.)
  3. A kacsamell bőrét beirdaljuk, vigyázva, nehogy a húsba is belevágjunk. Egy serpenyőt szárazon közepes lángon felhevítünk, beletesszük a kacsamellet, bőrös oldalával lefelé, sózzuk a húst és így sütjük tizenkét percen át. A kacsa zsírja kisül, ezt leöntjük róla. Tizenkét perc elteltével, a leöntött zsírral vékonyan megkenegetjük a kacsamell húsos oldalát, megfordítjuk és bőrével felfelé négy percig sütjük. Meleg helyen (60 ºC) rácsra tesszük a húst, és tíz percig pihentetjük.
  4. A pihentetési idő leteltével a kacsamellet felszeleteljük, a grépfrút filékkel, a felhabosított citrusmártással és a lencsesalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17190
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 14.

Ajánló

Heimann Syrah 2006

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Heimman Családi Birtok által kiírt Borhoztételt receptversenyre készített másik pályaművem. A Heimann Syrah 2006 bor mellé készítettem, mert: Dekantálás után, nagy űrtartalmú pohárból kóstolva a bort, komplex, karakteres fűszeres jegyek (szegfűszeg, csillagánizs, fahéj) váltakozva domborodtak ki a borban. Kellemesen harmonizáló beltartalmi értékek, lágy savak, bársonyosság jellemzte borhoz vadhúst vízionáltam, ám úgy érzetem, hogy például a vaddisznó húsa sok lenne a közepes testhez, viszont vadszárnyas, mondjuk vadkacsa tökéletesen illene a borhoz. Sajnos vadkacsát nem sikerült beszereznem, így házi kacsamellből készítettem a fogást. E hiányt kompenzálandó a mártásnak szántam fő szerepet: a szegfűszeggel, kardamommal és csillagánizzsal fűszerezett citrusmártás savgazdagságát pedig vajjal lágyítottam.

Hozzávalók

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Címlapról ajánljuk