r
Nosalty Logó

Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takibácsi
Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldágy előkészítése

A halak mennybe menetele

És egy kis csemege sajt formában

Az öntet, mint korona

A tálalás

Összesen 973 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldágy előkészítése

A halak mennybe menetele

És egy kis csemege sajt formában

Az öntet, mint korona

A tálalás

Összesen 1946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldágy előkészítése

A halak mennybe menetele

És egy kis csemege sajt formában

Az öntet, mint korona

A tálalás

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 973 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5154.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3082 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1874 micro
Összesen 1946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A zöldágy előkészítése

A halak mennybe menetele

  • 20 dkg sajt (ízlés szerint gomolya vagy grillsajt)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

És egy kis csemege sajt formában

Az öntet, mint korona

A tálalás

Elkészítés

A zöldágy előkészítése

  1. Válasszunk vagy készítsünk egy ízlésünknek megfelelő zöldsaláta keveréket. Csak javaslat, hogy pl. a túlzottan sok vörös káposzta vagy kukorica nemigazán passzol az ízvilágba. (Az én kedvenc salátakeverékem a következőkből áll: római saláta, endívia, Jégsaláta, frizé, piros lolló saláta, sárgarépa, spenót. Ez készen megtalálható a boltokban, a nevét értelemszerűen nem írom le.)
  2. A salátát halmozzuk a tányérokra. Pár piros szőlőszemet vágjunk félbe, és szórjuk rá a salátára.
  3. Egy serpenyőben pár egész vagy félbe tört diószemet kicsit megpirítunk, majd a salátára szórjuk, és amíg még meleg a dió, az egészre kevés mézet csurgatunk.

A halak mennybe menetele

  1. A halfilét daraboljuk tetszőleges méretű "szeletekre", darabokra, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, citromfűvel, paprikával, vagy egyszerűen valamilyen rendelkezésre álló hal fűszerkeverékkel. (Én szürke harcsa filét használtam, de afrikai harcsából is elkészíthető.)
  2. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá egy kanál olívaolajat, és a halat süssük át, szép pirosasra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ne essen szét.
  3. Az elkészült halat lapáttal vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre, tartsuk melegen.

És egy kis csemege sajt formában

  1. Az általunk választott sajtot (boltban kapható grillsajt, vagy gomolya) szeleteljük ne túl vékonyra.
  2. Ízlés szerint (nem feltétlenül kell) kicsit fűszerezzük, majd a serpenyőbe tesszük, amibe a hal sült, és szép pirosra sütjük.

Az öntet, mint korona

  1. Egy fél citrom levét kifacsarjuk, és egy kis tálba tesszük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és az így kapott mennyiség kb. kétszeresének megfelelő olívaolajat, valamint egy nagy csipet sót. Ez egészet jól elkeverjük.

A tálalás

  1. Az előkészített salátaágyat meglocsoljuk az öntettel, majd a salátára és mellé halmozzuk a sajt és hal darabokat. Végül az egészre csurgatunk még egy kicsit az öntetből. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 82046
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával
Takibácsi 27 recept

Egyszer egy barátoméknál vendégségben ettem egy hasonló salátát, aminek nagyon ízlett az öntete. Ezt egy kicsit átalakítva, és a salátát kiegészítve némi "feltéttel", született meg ez a számomra mennyei fogás.

Hozzávalók

A zöldágy előkészítése

A halak mennybe menetele

És egy kis csemege sajt formában

Az öntet, mint korona

A tálalás

Címlapról ajánljuk