Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával

Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával
Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer egy barátoméknál vendégségben ettem egy hasonló salátát, aminek nagyon ízlett az öntete. Ezt egy kicsit átalakítva, és a salátát kiegészítve némi "feltéttel", született meg ez a számomra mennyei fogás.

hozzávalók / 2 adag

Hozzávalók a halhoz

Hozzávalók a sajthoz

  • 20 dkg sajt (ízlés szerint gomolya vagy grillsajt)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Hozzávalók a salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A zöldágy előkészítése

  1. Válasszunk vagy készítsünk egy ízlésünknek megfelelő zöldsaláta keveréket. Csak javaslat, hogy pl. a túlzottan sok vörös káposzta vagy kukorica nemigazán passzol az ízvilágba. (Az én kedvenc salátakeverékem a következőkből áll: római saláta, endívia, Jégsaláta, frizé, piros lolló saláta, sárgarépa, spenót. Ez készen megtalálható a boltokban, a nevét értelemszerűen nem írom le.)
  2. A salátát halmozzuk a tányérokra. Pár piros szőlőszemet vágjunk félbe, és szórjuk rá a salátára.
  3. Egy serpenyőben pár egész vagy félbe tört diószemet kicsit megpirítunk, majd a salátára szórjuk, és amíg még meleg a dió, az egészre kevés mézet csurgatunk.

A halak mennybe menetele

  1. A halfilét daraboljuk tetszőleges méretű "szeletekre", darabokra, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, citromfűvel, paprikával, vagy egyszerűen valamilyen rendelkezésre álló hal fűszerkeverékkel. (Én szürke harcsa filét használtam, de afrikai harcsából is elkészíthető.)
  2. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá egy kanál olívaolajat, és a halat süssük át, szép pirosasra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ne essen szét.
  3. Az elkészült halat lapáttal vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre, tartsuk melegen.

És egy kis csemege sajt formában

  1. Az általunk választott sajtot (boltban kapható grillsajt, vagy gomolya) szeleteljük ne túl vékonyra.
  2. Ízlés szerint (nem feltétlenül kell) kicsit fűszerezzük, majd a serpenyőbe tesszük, amibe a hal sült, és szép pirosra sütjük.

Az öntet, mint korona

  1. Egy fél citrom levét kifacsarjuk, és egy kis tálba tesszük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és az így kapott mennyiség kb. kétszeresének megfelelő olívaolajat, valamint egy nagy csipet sót. Ez egészet jól elkeverjük.

A tálalás

  1. Az előkészített salátaágyat meglocsoljuk az öntettel, majd a salátára és mellé halmozzuk a sajt és hal darabokat. Végül az egészre csurgatunk még egy kicsit az öntetből. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 44 469
elküldve: 10
receptkönyvben: 156
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült hal, szürke harcsa roston salátával és grillezett sajttal, roston sült szürke harcsa

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2014-09-18 09:38

Én személy szerint nem szeretem a halat, de jövő héten ezzel szeretném majd meglepni a páromat! Köszönöm a receptet, remélem sikert arat majd nálunk is!

taky77
Takibácsi / taky77 Thu, 2014-09-18 11:56

Szerintem nem fogtok csalódni, de kíváncsi vagyok sikerül-e a meglepetés :) Jó étvágyat hozzá!

973
afrikai harcsa 50 dkg
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
salátakeverék 15 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
szőlő 5 dkg
dió 2 dkg
méz 1 ek
olívaolaj 3 ek
fehér balzsamecet 1 teáskanál
1 csipet