r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    231.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5007 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    918 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3297 micro
Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
  2. Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors.
  3. Felöntjük 2 dl vörösborral, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
  5. 30 perc elteltével az alapba tesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, keverni nem szabad, csak néha rázogatni, 10 perc főzés után behabarjuk, és összerottyantjuk.
  6. A juhtúrót összekeverjük tejföllel, a galuskára önjük, és átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14154
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már, afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!