Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából

Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából
Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már, afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.

hozzávalók / 4 adag

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

ajánlat

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
  2. Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors.
  3. Felöntjük 2 dl vörösborral, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
  5. 30 perc elteltével az alapba tesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, keverni nem szabad, csak néha rázogatni, 10 perc főzés után behabarjuk, és összerottyantjuk.
  6. A juhtúrót összekeverjük tejföllel, a galuskára önjük, és átforgatjuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 947
elküldve: 9
receptkönyvben: 169
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
főzőverseny: sztrapacska, haluska, galuska főzőverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsapaprikás juhtúrós galuskával, vörösboros harcsapörkölt, kapros túrós galuska

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-24 10:14

Beza... Finomdolog, mert a szálkás pontyot nem szeretem.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-09-24 18:21

Kedves Sancho.
Bizony ez egy nem olcsó, de nagyon finom étek.
A Beza...-t nem tudom mit jelent, ha jót akkor ezer köszönet!
Üdv. Marcsi

1016
hal 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
paprika 2 db
paradicsom 1 db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
sertészsír 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
víz 2 dl
kapor 0.5 csokor
juhtúró 10 dkg
tejföl 3 ek