r
Nosalty Logó

Hagyományos szilvásgombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagyományos szilvásgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3549 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 889 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    2539 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    6505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1991 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 3549 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk- a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
  2. A tésztát 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd kb.5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy fél szem szilvát, arra egy szem kockacukrot, és megszórjuk fahéjjal. Összehajtogatjuk a sarkokat, és gombócot formázunk.
  3. Egy nagyobb lábasban 5 liter, enyhén sós vizet forrni teszünk.
  4. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig), majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjükés vajban vagy margarinban pirított zselmemorzsába forgatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk..
  • Receptkönyvben: 607
  • Tegnapi nézettség: 143
  • 7 napos nézettség: 876
  • Össznézettség: 312462
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Szilvásgombóc! ó-ó-ó-ó! Felszín édes hó... Rajta aranyszínű morzsa! Szilvásgombóc! ó-ó-ó-ó, Megkóstolható!" Részlet a Padlás c. musicalből. Naná, hogy mindenki szereti a szilvásgombócot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...