r
Nosalty Logó

Ropogós csirke salátaágyon

Anikusz
Ropogós csirke salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

1102
Kalória
40.9g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
81.7g
Zsír
398.6g
Víz
207.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 1102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 1102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    326.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3930.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1594.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2087 micro
Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Hús elkészítése:
  2. A csirkét felvágjuk vékony csíkokra, sózzuk.
  3. Panírt készítünk, a gabonapehelybe tesszük a fűszereket.
  4. Majd a szokásos módon panírozunk, először liszt, majd tojás és a pehely.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. Saláta:
  7. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.
  8. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát.
  9. A paradicsomot, uborkát kockára vágjuk. Összekeverjük őket.
  10. Öntet:
  11. A tejfölhöz hozzáadjuk a két gerezd fokhagymát reszelve, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  12. Hozzákeverjük a majonézt. Ha nem elég híg, egy kis vízzel hígíthatunk rajt.
  13. Összeállítás:
  14. Mi sült krumplival esszük, így a tálra azt halmozunk először, rá a salátát, majd a csirkecsíkokat, végül a szósszal meglocsoljuk, ízlés szerint ketchupot is tehetünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Mióta kipróbáltam a gabonapelyhes húst, azóta minden rántott dolgot így csinálok, finom, aranybarna, ropogós. Hozzá friss saláta, hasábburgonya... Hmmm, kell ennél több??

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...