Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirke salátaágyon

Ropogós csirke salátaágyon
Ropogós csirke salátaágyon
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta kipróbáltam a gabonapelyhes húst, azóta minden rántott dolgot így csinálok, finom, aranybarna, ropogós. Hozzá friss saláta, hasábburgonya... Hmmm, kell ennél több??

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elkészítése:

  1. A csirkét felvágjuk vékony csíkokra, sózzuk.
  2. Panírt készítünk, a gabonapehelybe tesszük a fűszereket.
  3. Majd a szokásos módon panírozunk, először liszt, majd tojás és a pehely.
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Saláta:

  1. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát.
  3. A paradicsomot, uborkát kockára vágjuk. Összekeverjük őket.

Öntet:

  1. A tejfölhöz hozzáadjuk a két gerezd fokhagymát reszelve, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Hozzákeverjük a majonézt. Ha nem elég híg, egy kis vízzel hígíthatunk rajt.

Összeállítás:

  1. Mi sült krumplival esszük, így a tálra azt halmozunk először, rá a salátát, majd a csirkecsíkokat, végül a szósszal meglocsoljuk, ízlés szerint ketchupot is tehetünk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gabonapelyhes csirke, csirkemell rántva, bundás csirkefalatok friss salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1092
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 12 dkg
tojás 2 db
natúr gabonapehely 10 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
jégsaláta 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 db
kígyóuborka 1 db
tejföl 175 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 1 ek