Nosalty Logó

Római tálban sült zöldséges hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Római tálban sült zöldséges hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 799 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    7147 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 799 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4988 micro
  • β-karotin
    14294 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 1597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket behelyezzük az előzőleg vízben kiáztatott római tálba, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve petrezselyemzölddel szórjuk meg. A halszeleteket pár csepp balzsamecettel bolondítjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd kockára vágjuk őket. A padlizsánt karikázhatjuk is.
  3. Az összeaprított zöldségeket rászórjuk a hal tetejére, majd kukoricaolajjal finoman belocsoljuk.
  4. A zöldséghalmaz tetejére tandoori fűszerkeveréket szórunk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8792
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha nincs indiai fűszerünk (tandoori), akkor használjunk helyette oregánót vagy bazsalikomot ízlés szerint. 

Hozzászólások

Szeva

Nekem a recepttel semmi gondom, csak 2 különböz? hal lett házasítva (károsan). "A naphal (Lepomis gibbosus) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a díszsügérfélék (Centrarchidae) családjába tartozó faj." "Pangasius, cápaharcsa, ?..a harcsafélék családjába tartozik, és Délkelet-Ázsiából származik." Ez utóbbinak igen kevés a pozitív tulajdonsága, míg a naphal kifejezetten ajánlott. Moncsi, biztos, hogy a cserépedényben 120 C-on sütöd?

Törölt felhasználó

Igazad van! Bocsánat, nem tudtam eddig ezt, utánanéztem és valóban pangasius és naphal nem egy és ugyanaz, holott nálunk a pangasiust naphalnak mondják...nyilván megtévesztésb?l.

Törölt felhasználó

Szia Moncsi! Köszönöm a receptet, elkészítettem, finom lett, kicsit változtattam rajta, de ez most nem is fontos. :) Az lenne a kérdésem, hogy nekem iszonyúan halszagú maradt a cseréptálam, amit ugye mosogatószerrel nem szabad tisztítani. Nem tudod esetleg, hogy ezt a halszagot, hogyan lehetne ki?zni bel?le? Már vagy 2 hete csináltam, és még mindig borzasztó, áztattam, vízzel többször átmostam de semmi :( Szekrénybe be sem merem tenni, kint van a konyhaasztalon "szell?zni", demég a legyek is betámadták :( Mondjuk én hekkel csináltam, de nem hiszem hogy ezen múlt :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek