r
Nosalty Logó

Római tálban sült zöldséges hal

NS
Római tálban sült zöldséges hal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

799
Kalória
47.8g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
889.9g
Víz
137.5g
Koleszterin
14.7g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    889.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    7147 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4988 micro
  • β-karotin
    14294 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A halszeleteket behelyezzük az előzőleg vízben kiáztatott római tálba, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve petrezselyemzölddel szórjuk meg. A halszeleteket pár csepp balzsamecettel bolondítjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd kockára vágjuk őket. A padlizsánt karikázhatjuk is.
  3. Az összeaprított zöldségeket rászórjuk a hal tetejére, majd kukoricaolajjal finoman belocsoljuk.
  4. A zöldséghalmaz tetejére tandoori fűszerkeveréket szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C

Ha nincs indiai fűszerünk (tandoori), akkor használjunk helyette oregánót vagy bazsalikomot ízlés szerint. 

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...