Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Római tálban sült zöldséges hal

Római tálban sült zöldséges hal
Római tálban sült zöldséges hal
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs indiai fűszerünk (tandoori), akkor használjunk helyette oregánót vagy bazsalikomot ízlés szerint. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket behelyezzük az előzőleg vízben kiáztatott római tálba, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve petrezselyemzölddel szórjuk meg. A halszeleteket pár csepp balzsamecettel bolondítjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd kockára vágjuk őket. A padlizsánt karikázhatjuk is.
  3. Az összeaprított zöldségeket rászórjuk a hal tetejére, majd kukoricaolajjal finoman belocsoljuk.
  4. A zöldséghalmaz tetejére tandoori fűszerkeveréket szórunk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 423
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsi

Mióta szakács: 2012.09.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges pangasiusfilé, zöldségekkel sült pangasius, római tálban sütött pangasius zöldségesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

.loretta
.loretta / .loretta Wed, 2013-07-24 13:48

Szia Moncsi! Köszönöm a receptet, elkészítettem, finom lett, kicsit változtattam rajta, de ez most nem is fontos. :) Az lenne a kérdésem, hogy nekem iszonyúan halszagú maradt a cseréptálam, amit ugye mosogatószerrel nem szabad tisztítani. Nem tudod esetleg, hogy ezt a halszagot, hogyan lehetne kiűzni belőle? Már vagy 2 hete csináltam, és még mindig borzasztó, áztattam, vízzel többször átmostam de semmi :( Szekrénybe be sem merem tenni, kint van a konyhaasztalon "szellőzni", demég a legyek is betámadták :( Mondjuk én hekkel csináltam, de nem hiszem hogy ezen múlt :(

mozesmonika
Moncsi / mozesmonika Thu, 2012-10-04 13:30

Igazad van! Bocsánat, nem tudtam eddig ezt, utánanéztem és valóban pangasius és naphal nem egy és ugyanaz, holott nálunk a pangasiust naphalnak mondják...nyilván megtévesztésből.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2012-10-04 13:21

Nekem a recepttel semmi gondom, csak 2 különböző hal lett házasítva (károsan).

"A naphal (Lepomis gibbosus) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a díszsügérfélék (Centrarchidae) családjába tartozó faj."

"Pangasius, cápaharcsa, …..a harcsafélék családjába tartozik, és Délkelet-Ázsiából származik."
Ez utóbbinak igen kevés a pozitív tulajdonsága, míg a naphal kifejezetten ajánlott.

Moncsi, biztos, hogy a cserépedényben 120 C-on sütöd?

801
pangasius 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
balzsamecet 4 kk
tandoori krém 1 ek
kukoricaolaj 5 ek
sárgarépa 2 db
közönséges tök 2 kis db
padlizsán 1 kis db
burgonya 3 db
petrezselyem 2 szál
zeller 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd