r
Nosalty Logó

Római tálban sült zöldséges hal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Római tálban sült zöldséges hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 799 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    7147 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 799 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4988 micro
  • β-karotin
    14294 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 1597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket behelyezzük az előzőleg vízben kiáztatott római tálba, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve petrezselyemzölddel szórjuk meg. A halszeleteket pár csepp balzsamecettel bolondítjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd kockára vágjuk őket. A padlizsánt karikázhatjuk is.
  3. Az összeaprított zöldségeket rászórjuk a hal tetejére, majd kukoricaolajjal finoman belocsoljuk.
  4. A zöldséghalmaz tetejére tandoori fűszerkeveréket szórunk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9054
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha nincs indiai fűszerünk (tandoori), akkor használjunk helyette oregánót vagy bazsalikomot ízlés szerint. 

Hozzászólások (3)

Szeva

Nekem a recepttel semmi gondom, csak 2 különböz? hal lett házasítva (károsan). "A naphal (Lepomis gibbosus) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a díszsügérfélék (Centrarchidae) családjába tartozó faj." "Pangasius, cápaharcsa, ?..a harcsafélék családjába tartozik, és Délkelet-Ázsiából származik." Ez utóbbinak igen kevés a pozitív tulajdonsága, míg a naphal kifejezetten ajánlott. Moncsi, biztos, hogy a cserépedényben 120 C-on sütöd?

Törölt felhasználó

Igazad van! Bocsánat, nem tudtam eddig ezt, utánanéztem és valóban pangasius és naphal nem egy és ugyanaz, holott nálunk a pangasiust naphalnak mondják...nyilván megtévesztésb?l.

Törölt felhasználó

Szia Moncsi! Köszönöm a receptet, elkészítettem, finom lett, kicsit változtattam rajta, de ez most nem is fontos. :) Az lenne a kérdésem, hogy nekem iszonyúan halszagú maradt a cseréptálam, amit ugye mosogatószerrel nem szabad tisztítani. Nem tudod esetleg, hogy ezt a halszagot, hogyan lehetne ki?zni bel?le? Már vagy 2 hete csináltam, és még mindig borzasztó, áztattam, vízzel többször átmostam de semmi :( Szekrénybe be sem merem tenni, kint van a konyhaasztalon "szell?zni", demég a legyek is betámadták :( Mondjuk én hekkel csináltam, de nem hiszem hogy ezen múlt :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek