r
Nosalty Logó

Pangasius zöldségekkel kapormártással

Hobbychef
Pangasius zöldségekkel kapormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pangasiushoz

A párolt zöldségekhez

A kapormártáshoz

A burgonyához

543
Kalória
29.1g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
439.2g
Víz
131.4g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pangasiushoz

A párolt zöldségekhez

A kapormártáshoz

A burgonyához

Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pangasiushoz

A párolt zöldségekhez

A kapormártáshoz

A burgonyához

Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pangasiushoz

A párolt zöldségekhez

A kapormártáshoz

A burgonyához

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    439.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    878.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4015 micro
Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A pangasiushoz

  1. A pangasius filét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, mellé tesszüka póréhagymát, teszünk rá vajat.
  2. A másik serpenyőben pedig megsütjük, pároljuka zöldségeket.
  3. Amíg ezek sülnek, elkészítjüka kapormártást tejszínnel és apróra vágott kaporral, sóval, fehérborssal.
  4. A krumplit vajban sütjük.
  5. Tálalunk. A tányérra helyezünk egy halfilét, köré zöldségeket. A halra öntünk kapros mártást, s teszünk rá egy kapor levelet. A krumplikra pedig petrezselyemzöldetrakunk. Díszítjükegy szelet citrommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

A pangasiusnak nagy az ellenpropagandája, ezért sokan tartanak tőle, pedig finom étel készíthető belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...