r
Nosalty Logó

Rokfortos-zöldséges pulykaragu rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rokfortos-zöldséges pulykaragu rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1999 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1332 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5456.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2329 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    5330 micro
  • β-karotin
    17520 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5454 micro
Összesen 1999 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellet kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon pároljuk.
  3. Rátesszük a fokhagymát, amit szintén finomra vágunk előtte.
  4. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk.
  5. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
  6. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzöddel.
  7. A paprikát, sárgarépát kockára vágjuk, és a borsóval együtt a húsra tesszük.
  8. Ha nem ereszt levet a hús, kevés vizet öntünk alá.
  9. Fedő alatt 10 percet pároljuk.
  10. Ha a hús puha, beleöntjük a tejszínt.
  11. Belemorzsoljuk a rokfortot,és hozzáadjuk a reszelet trapista sajtot is.
  12. Átkevergetjük, ha kell mégegyszer ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9335
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 24.

Ajánló

Párolt rizzsel tálaljuk. Ha valaki idegenkedne a penészes márványsajttól, akkor csak trapista sajttal is elkészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban mindenki imádja a sajtokat. A Rokfort egy jellegzetes, nagyon karakteres ízű sajt, és ennek a húsételnek különleges ízélményt ad. Ne tegyünk nagyon sokat belőle, mert akkor túl intenzív lesz az íze.  

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek