r
Nosalty Logó

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel

Éva-Anyóca
Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

634
Kalória
41.9g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
189.4g
Víz
116.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9412.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    5997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1056 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy tálba tesszük a hússzeleteket, -darabokat, sózzuk, borssal és csirkefűszerkeverékkel ízesítjük, átkeverjük.
  2. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, azzal is átkeverjük
  3. A felszeletelt csíkokra vágott bacont is belekeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőzacskóba beletesszük az ízesített húsokat, majd ráöntjük a mexikói szószt, átmozgatjuk benne, hogy a szósz mindenüvé jusson, majd lezárjuk.
  6. A tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk, a felesleges gőz kijöhessen.
  7. A sütő középső rácsán sütjük kb. 1 órán keresztül. Ha kész, kivesszük a sütőből.
  8. Jénaiba tesszük az olívaolajat és a mosott rizst, a friss petrezselyemzöldet, ételízesítőt, és dupláján felöntjük hideg vízzel. Lefedjük a jénai tetejével, és a sütő középső rácsán, kb. 45 percig 150-160 fokon főzzük-pároljuk.
  9. Ha már halljuk, hogy bugyog ki a víz, már csak 10 perc van hátra, és kikapcsoljuk, bent hagyjuk még legalább 10-15 percig, hogy tényleg kipereghessenek a rizsszemek.
  10. Tálaljuk a friss paradicsomszeletekkel, petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6

A szószt most próbáltam ki először, és finom volt. Van benne kukorica, vörösbab, kaliforniai paprika (zöld-sárga-piros), paradicsomdarabok, és egészen enyhén csípős az íze. A pulykahús nagyon finom és omlós lett benne, a kétféle hagyma és a bacon feldobta az egészet. Ehhez csak rizst tudtam elképzelni köretnek. Simán, hisz a sok zöldségféle, már a szószban van, a hús mellett. Tálalás után, mindenkinek tetszett, illata is kínáltatta, és jó étvággyal fogyasztotta a család:-). Vágytam már egy kaliforniai paprikás, paradicsomos, friss petrezselymes ételre, elvégre május van.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...