r
Nosalty Logó

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 634 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3805 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 196 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 634 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9412.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    5997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1056 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 3805 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy tálba tesszük a hússzeleteket, -darabokat, sózzuk, borssal és csirkefűszerkeverékkel ízesítjük, átkeverjük.
  2. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, azzal is átkeverjük
  3. A felszeletelt csíkokra vágott bacont is belekeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőzacskóba beletesszük az ízesített húsokat, majd ráöntjük a mexikói szószt, átmozgatjuk benne, hogy a szósz mindenüvé jusson, majd lezárjuk.
  6. A tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk, a felesleges gőz kijöhessen.
  7. A sütő középső rácsán sütjük kb. 1 órán keresztül. Ha kész, kivesszük a sütőből.
  8. Jénaiba tesszük az olívaolajat és a mosott rizst, a friss petrezselyemzöldet, ételízesítőt, és dupláján felöntjük hideg vízzel. Lefedjük a jénai tetejével, és a sütő középső rácsán, kb. 45 percig 150-160 fokon főzzük-pároljuk.
  9. Ha már halljuk, hogy bugyog ki a víz, már csak 10 perc van hátra, és kikapcsoljuk, bent hagyjuk még legalább 10-15 percig, hogy tényleg kipereghessenek a rizsszemek.
  10. Tálaljuk a friss paradicsomszeletekkel, petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10162
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

Finom bor. (aki teheti)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A szószt most próbáltam ki először, és finom volt. Van benne kukorica, vörösbab, kaliforniai paprika (zöld-sárga-piros), paradicsomdarabok, és egészen enyhén csípős az íze. A pulykahús nagyon finom és omlós lett benne, a kétféle hagyma és a bacon feldobta az egészet. Ehhez csak rizst tudtam elképzelni köretnek. Simán, hisz a sok zöldségféle, már a szószban van, a hús mellett. Tálalás után, mindenkinek tetszett, illata is kínáltatta, és jó étvággyal fogyasztotta a család:-). Vágytam már egy kaliforniai paprikás, paradicsomos, friss petrezselymes ételre, elvégre május van.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Drága Éva-Anyóca! Nagyon tetszik a recept, mentettem!:)már vártam, mikor kerül fel általad készített étel:) köszönöm! további szép napot! Anikó

Bató Edit

Szia Éva-Anyóca! Ezt megint nagyon jól eltaláltad, nagyon tetszik és el is fogom készíteni. A tálalás nagyon ízléses, gratulálok! Szép meleg napot! Edit

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Ezt a kaját elmentem, azért mert enyhén csíp?s és azért is, mert tetszik ! A tálalás is nagyon szép ! Puszi : Anci

Éva-Anyóca

Kedves motoros anyacsajszi! Nagyon szépen köszönöm, kedves T?led, hidd el, finom is:-)) Csirkéb?l is lehet:-)) Szép meleg nyári nap volt, délután 1/4 5-t?l borult el az id?, és lett olyan zivatar, hogy csak lestünk, locsolni, azt nem kellett, pedig volt a gondolatunkban még délel?tt:-))) Holnapra nagyon szép id?t kívánok én is, és jókedvet!!:-)) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Nagyon kedves T?led, örülök, hogy tetszik, és remélem, hogy ízleni is fog, ha elkészíted:-)) Nagyon finomra sikerült:-)) Hát agyaltam a tálaláson, csak remélni mertem, hogy sikerülni fog, valami hasonló mód:-)) Sikerült és köszönöm, hogy tetszik:-)) Szép holnapot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Olaszné Anci! Igen, azért jó, mert éppen hogy csak csíp?s, er?set nem szeretjük:-)) Nagyon örülök, hogy elmentetted, és az ízek miatt is, és a tálalás hogy tetszik, köszönöm szépen:-))) Szép holnapot kívánok! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva! Nagyon finom volt, köszi a remek ötletet! :))) Edit

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Nagyon szépen köszönöm. Örülök hogy sikerült ezzel az étellel, jó ötletet adnom:-)) Szép napfényes napot kívánok holnapra! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Nem tudtam, hogy mit fozzek a pulykabol, de Nalad ratalaltam erre a finomsagra. Nalunk ugyan nincs ilyen mexikoi szosz, de a leirasod alapjan osszedobtam egyet. Nekem sokkal tovabb kellett sutnom, mert a hagyma meg a fokhagyma szinte nyers volt egy ora mulva, hat ilyet meg nem is lattam. Lehet, hogy a paradicsomtol? Na, mindegy, mert a vegeredmeny a fontos, hogy az olyan finom, hogy nocsak! A hus ebben a finom szoszban olyan puha volt mit a vaj es a hosszu sutesi ido ellenere sem szaradt ki. Szoval hmmm meg yumm ez a etek, koszi, hogy kitalaltad! L?ve, witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Köszönöm szépen. :) Remélem fogod készíteni máskor is ! :) :) Tényleg puha lesz és ízében összeforrt és egységes az egész, mire kész lesz. Azt még nem tapasztaltam, hogy a hagyma ilyet tett volna, lehet, hogy a paradicsomtól van, nem tudom, velem még ilyen nem fordult el?.....hm...hmmm.. De a végeredmény a lényeg, és hogy ízlett. Egészségetekre ! Szép szerdai napot kívánok! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Biztos, hogy maskor is elkeszitem, mert be a zsakba es sutes, az a kedvenc konyhai modszerem. :o) Nekem is furcsa volt, hogy csak a hagymak nem sultek meg es mar sutottem hasonlo eteleket, de sose tapasztaltam en sem ilyet. Egyedul a paradicsom volt a kulonbseg, ezert gondoltam, hogy az lehet a ludas a dologban. Mas eteleknel is elofordulhat, hogy nem puhul meg valami tole. Kellemes delutant kivanok! L?ve, witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Lehet, hogy ha nem annyira fontos nektek, kihagyod a paradicsomot, akkor sikerül és úgy is fincsi lesz ?? Nem tudom, próbáld ki, hátha...... :) Örülök, hogy ízlett és még lesz máskor is. :) Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! A, nem hagyom ki belole, mert en nagyon szeretem es nem baj, hogy tovabb kell sutni, mert nem hajt a tatar. :o) Pont ezert vettem villany tuzhelyt, mert az sokkal olcsobb, szoval nem kell aggodjak a szamla miatt, bezzeg, ha gaztuzhely lenne, arra a gatyamat rakoltenem. Igen, tuti, hogy maskor is elkeszitem, mert a lanykamnak is nagyon izlett! L?ve, witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Örülök ha ízlett, és készül még, és igazad van, nem hajt a tatár !! :) :D Itt, nálunk, ma most szinte semmi nincs, amit hazsnálunk, és ne lenne horror ára.... Nálunk igen magas a gáz is, meg a villany is, a víz is.....és nem sorolom... :( Szomorú a helyzet....... És "RÁADÁSUL IMÁDATOM TÁRGYA" pffff : ha a teaf?zés ideje a szokásosnál háromszor is több, és ebb?l mindig tudjuk, sajnos, hogy a gáz nem rendes f?t?értékkel m?ködik, ég,......... ez volt a múlt héten, hétf?n politikai döntés született gáz ügyben ország és külföldi érdekek miatt, aztán következ? napokban észre lehetett venni, hogy minden dupla, vagy tripla id? alatt f? meg, vagy forr fel, volt, hogy azt hittem az idegességt?l a magam agyvize forr fel el?bb, mint a tészta f?z?vize... elkeserít? !!! :( Remélem, mihamarabb rendez?dni fognak a helyzetek, minden téren, mert már nagyon nehezen bírjuk... :( :( Végre péntek !!!!!!!!!!!! :D Szuper !!!!!!!!!!!!!!!! :( :( puszillak :Éva

witch

Kedves Eva-Anyoca! Most szerencsere nem voltam annyira idohoz kotve a fozessel, mert van amikor meg azt is "futva" kell csinalni. Hat azert nalunk sem fenekig tejfol minden, itt inkabb a biztositasok olnek meg minket. Kotelezo a kocsira, most mar az orvosra is es az a penz az allam kasszaba megy. Ha nem veszunk es megfognak, annyiszor buntetnek meg, hogy belegebedunk. Az orvos az meg a csillagos egeket felszamolja + a gyogyszerek (ami tenyleg hasznal is valamit) szinten szazakba kerul. A lanykamnak raadasul asztmaja van igy nincs valasztas, mert nem kap levegot. :o( Remelem en is, hogy a helyzet rendezodni fog es milliardosok leszunk, hogy ne kelljen ilyen piti dolgokkal foglalkozni. :o) L?ve, witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Ezek szerint mindig van olyan, hogy valahol valami nem jó..... :( Az csak remény, hogy bejöhet egy szuper anyagi lehet?ség, na de ki tudja, nem igaz ???? :) :) :) puszi Nektek:Éva

Éva-Anyóca

Kedves witch! jaj de jó, hogy írtál, nem akartalak zavarni, de annyira rég hallottam rólad, rólatok!! :) remélem hogy minden rendben :D itt négyszer volt elég hosszú h?ség, es? és szél nélkül, sok helyen naponta 38-40 fok volt, de meleg a 34-36, mert volt, ahol csak annyi volt :) elvégre nyár van, ne panaszkodjunk,....az es?s ,zivataros,s?t jéges?s lezárása minden egyes h?hullámnak borzasztó volt, sok helyen vége lett termésnek, akár gabona, akár zöldségféle, akár gyümölcs :( :( de a leveg? fullasztóan párás maradt, tehát nem lett jobb....na és aztán a nagy szél, az es?t, ami esett, szépen kifújta, majd vége lett, és kezd?dött a következ? h?ség,......most a negyediknek lett vége, de elég meleg és párás az id?...., az es? viszont már nagyon kellett....nálunk szerencsére nincs szél,ami gyorsan kiszárítja a földet, de azt mondják, hogy jön még egy h?vös front, megy még lentebb, az jó lenne, bár, sok dolog még javában érik a földön ...nem lenne jó, ha nem tudnának beérni.... A férjem ezerrel melózik, a lány és a legény utálattal várja a sulit.. :( :) A lányom harmadik évet kezdi a gimiben, a legény az érettségi után megszerezte a két éves technikusi tanulás után a vizsgáját, szakma már egy van, de most még egy évre marad, felvették, automatizálásra. :) Én meg koordinálom a család létét !!! :) Hiába próbáltam, nem igen tudok ide feljutni, új recepttel, sok a gond....., azon próbálok urrá lenni, megoldani.... :) örülök, hogy ízlett az étel, itt van egy por,( igaz, ezt már régen nem használom, nagyon régen, se üveges szószt), mert rájöttem, magam is meg tudom csinálni, s?t fincsibb is...és nincs ízfokozó, meg tartósító meg színez? ... :) puszi nektek, vigyázz magadra: Éva-A. utóirat, lehet a paradicsom beleszólt !!!!!! én a zsíron kacsa vagy liba, esetleg olívaolaj, a hagymát, fokhagymát pici sóval fed? alatt, kis lángon megpárolom, olyan puha megf?tt lesz, hogy csak na, öröm nézni és enni, más íz, mintha pirítaná az ember lánya :) aztán jöhet bele a többi................ :D

witch

Kedves Eva-Anyoca! Jaj, dehogyis zavarsz, nyugodtan irj amikor csak kedved van vagy raersz, nagyon orulok neki. :o) Inkabb en nem akarlak zavarni, mert tudom, hogy Neked nagyon sok a munkad. Hallottam a nagy hosegrol, mert a ferjem gyakran beszelget otthoniakkal (egy fia a negybol meg otthon lakik) es panaszkodnak, hogy meg ejszakara sem enyhul az ido. Nalunk csodalatos nyar van az iden, ejszaka huvos szinte hideg, nappal pedig szep napos, meleg, de nem hoseg. Egyszer-egyszer azert itt is jon a hohullam, de csak par napra, igy azert elviselheto. Most felbe hagyom az irast, mert a ferjem kocsit szerel es segiteni kell, majd mindjart jovok es folytatom. Addig is puszi!

Éva-Anyóca

szia! örülök, hogy jó nyaratok van :) remélem az autószerelés jól sikerült ? :) hát igen, a h?ség a t?z? nap, a káros ultraibolya sugarak mentesítenek az épületekben, ha sikerül ott lenned, na de a lakás, ház ( nekünk a kertes ) , annyira felmelegedett, olyan, mint egy katlan, ahogy a férjem mondja szauna :( , és nem bír éjszakára a h?vösebb leveg? bejutni, már ha a cirka 28-30 fok a napi majd 40 fok után h?vös... :( hiába nyitva ajtó és ablak,....semmi, meg se mozdul a leveg? :( nem tudunk elaludni, ha igen, úgy kelünk fel, mint aki épp akkor tusolt :( :( nem gy?zök ágyat húzni, mosni.....most tényleg jó, nincs h?ség, világos van, a legalábbis nálunk nem felh?s az ég, világos van, de nem süt a nap.... pedig tényleg sok zöldségfélének még majd kellene :) az es?, rengeteg volt, eszméletlen sok, ennek a növények mindig jobban örülnek, mint a három naponta való 4 -5 órás áztató locsolásnak, pedig az se semmi ( saját kút van, nem kerül pénzbe a locsolás ! ) :) a természet adta es?t imádják a növények :D :D utána beindul ezerrel minden :) :D szóval leh?lt, elviselhet?bb, es? nagyon kellett, de sajnos a fulladt meleg, na az nem... :( nagyon sokunkat megvisel, aki szives, magasvérnyomásos, izületes, de egészséges embert is. majd írsz, vigyázz magatokra,....még jön nyár, de h?hullám már nem fog érkezni, ezt mondják ... :) puszi Éva

Törölt felhasználó

Szio! A kukorica , bab, paprika az mikor jon bele ? A foton latom de a receptben vagy a leirasban szo sincs rolla. Friss vagy konzerv bab ? Nallunk nincs ilyen mexicoi alappor es ha megprobalom megnezni a receptet hozza , elvisz egy masik oldalra ahol egy csomo mas mexicoi kaja van de a port nemtudom megnezni ! Mi kell hozza? koszi

Éva-Anyóca

Kedves flava! az ötös pontnál kell beletenni a paprikát, a kukoricát, a babot, ami nálam vörös nagy konzervbab, a kukorica is konzerv, kifejezetten édes, ez rá is van írva :) amúgy ha tasakos, akkor nincs benne se bab se kukorica, és vízzel keverve lehet használni............... ha üveges, van benne a szószban bab is meg kukorica is, de az nálunk nem szokott elég lenni, ezért kell még bele plusz konzerv kukorica és bab :) rá kell keresni, fejb?l nem tudom, milyen f?szereket használnak a mexikói ételeknél,..az elkészül? ételt?l függ, milyen és mennyi f?szer van benne....... Mostanában, elég rég !! , nem használok se vegetát se delikátot, csak házilag gyártott ételízesít?t, amit itt nosaltyn meg lehet találni :) Nem hazsnálok zacskós alapokat se levest, se szószos alapot se üveges szószt, mert sós, színezékkel teli, ízfokozóval és tartósítóval,....amióta magam állítom össze,.....azóta finomabb és jobb az étel....én meg nyugodt, hogy az étel nem csak finom, hanem nyugodtan ehet?.. :) Elnézést, hogy kimaradt a zacskóba berakásnál ez az igen fontos belevaló adagolás.., nem vettem észre, és aki készítette, az sem szólt még...de most pótolva. :) Szép nyarat kívánok, amíg lehet. :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Koszi a valaszt. Itt nemjon be a mexicoi recept de talaltam mashol. Mi sem nagyon hasznalunk semmi zacskosat meg pudingport sem, de meg nemcsinaltam hazi etelizesitot azt is megkeresem nagyon erdekel. Neked is szep nyarat ! :) Nallunk mindig nyar van es borzaszto para ezert alig varjuk a "telet" mikor normalis nyar van a szornyu para nelkul. Ja es en is Eva anyoca vagyok :D

Éva-Anyóca

Szia-Éva anyóca! :) Szuper helyen lakhatsz, bár a pára elég nyomasztó, sokakat megvisel, de azt hiszem, el tudnám viselni, ha a sok párás nagy meleg után, normális meleg nyárias id? lenne,...hmmm szép és érdekes helyen élhetsz !! :) :) A régi jó id?járás, a négy évszak, az évszakok jellegzetessége, sajnos már a múltté, rég volt tél, bár a becsületes akár -10, s?t hidegebb fokok is nem tesznek boldoggá, nem szeretek annyira fázni, de klassz a lakásban pattogó fa látványa és a meleg érzés a kályhában, és a hóesés látványa is, na havat seperni nem igazán szeretek. De a tél, f?leg a karácsony az ünnep úgy lenne igazi, ehhez azonban már nem is tudom mikor " jutottunk" hozzá. Nincs fokozatosság a tavasznál, egy max. két hétig van, azt bevágódik a nyár......... :( Na és az átmeneti szép ?szbe fordulás se az igazi,........... az különben is utálatos, hisz jön a suli :( én meg amúgy sem szeretem az ?szt, a szürkeséget, es?t, a minél korábban való sötétedést.-bezáródik az ember javarészt lakásba, munkahelyre...... :( Most a jó 12 napos h?hullámot az es?s-szeles, elég er?teljes leh?lés váltotta, vasárnap még szuper volt, hétf?n már beindult........... esett, esett, és egy nap pld. tegnapel?tt, azaz kedden annyi es? esett, mint augusztusban egy hónap alatt, és még ez sem igaz, mert annak a duplája, egy nap alatt !!!!!!!!!!!!!! és esett tegnap is, négy ütemben, ma is esik, már a második es?hullámot kaptunk, aztán ha vége, várunk, és azt mondjuk, hogy köszi, ennyi es? elég volt, nem kell több. Többek közt azért is, mert ami gyümölcs és zöldség van, már pedig van a kertünkben és másoké is még sok finomsággal teli, hát be kellene termelni, különben a jó es?, kárt fog okozni, mert szétrepednek a szépen érett paradicsomok, stb.,...... :( és még a répa is a földben, szereti, kell is az es?, egy id? után már sok. Örülök, hogy meg tudtad oldani, itt is ha a keres?ben beütve a házi ételízesít?t, többet fog kidobni, majd meglátod, melyik a szimpatikus Neked! Megéri elkészíteni, kicsit macerás, de tudod, mit használsz ételízesít?nek, ami ráadásul mesterséges dolgok nélküli finomságok keveréke. :) :) Szép hétvégét kívánok, nálunk ez most egy hosszú hétvégének mondott ünnepies hétvége, mivel benne van augusztus 20. Szia: Éva-Anyóca :D

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek