Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokfortos - diós csirke

Rokfortos - diós csirke
Rokfortos - diós csirke
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsombor fiam névnapján ez volt az egyik főfogás a családi ünnepen. A kislányomnak nagyon tetszett a tészta. Lajos Mari receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a leöblített rozmaringot és az áttört fokhagymákat, felöntjük a borral, majd fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Közben a diót durvára vágjuk, a rokfortot nem túl apróra morzsoljuk. A húst tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
  3. A pecsenyelét lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort felét, 1 percig forraljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a diót és a maradék rokfortot, éppen csak felforraljuk, és bevonjuk vele a húst. A tésztát leszűrjük, lazán összekeverjük az olajjal, a hús mellé göndörítjük, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kéksajtos-diós csirke, sajtos-diós csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

841
csirkecomb 4 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
fokhagyma 4 gerezd
félszáraz fehérbor 1 dl
zöld metélttészta 25 dkg
kéksajt 10 dkg
dió 4 dkg
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 2 ek