r
Nosalty Logó

Rokfortos - diós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rokfortos - diós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6213.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9196 micro
Összesen 3371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a leöblített rozmaringot és az áttört fokhagymákat, felöntjük a borral, majd fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Közben a diót durvára vágjuk, a rokfortot nem túl apróra morzsoljuk. A húst tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
  3. A pecsenyelét lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort felét, 1 percig forraljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a diót és a maradék rokfortot, éppen csak felforraljuk, és bevonjuk vele a húst. A tésztát leszűrjük, lazán összekeverjük az olajjal, a hús mellé göndörítjük, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8397
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsombor fiam névnapján ez volt az egyik főfogás a családi ünnepen. A kislányomnak nagyon tetszett a tészta. Lajos Mari receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk