Zöld metélttészta

Ezen a képen: Zöld metélttészta

Leírás

A metélt tészta elnevezése a tésztafélék egy csoportjának elkészítési módjára utal. Ugyanakkor a metélt tésztán belül is számtalan fajtát különböztetünk meg a formája alapján, például az általában levesbetétként használt cérnametéltet, de megemlíthetjük a linguine (lapos vékonymetélt), fettuccine (3-4 mm-es széles, lapos metélttészta), tagliatelle (fészek formájúra hajtogatott, lapos metélt), pappardelle (legszélesebb lapos metélt) tésztákat is. A metélt tészták formájuktól függően különböző ételek elkészítésére alkalmasak. A metélt tészták egy részét színezett változatban is gyártják, amely nem ront az ízén, ugyanakkor bármilyen ételt feldobhatunk egy kis színes tészta hozzáadásával. Vásárlásakor érdemes olyan színes tésztát választani, amelyet nem valami mesterséges adalékanyag segítségével, hanem természetes anyagokkal színeztek. A tészta zöld színét általában spenót hozzáadásával érik el. Zöld tésztát otthon is készíthetünk, ha apróra vágott spenótot, brokkolit vagy esetleg rukkolát keverünk a tésztába.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek