Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával

Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával
Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával
38 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy kevéske ebből a tésztából, mert ugyan elkészítettem, de nem volt alkalmam megkóstolni. Újabban igyekszem a tészta ízesítésével kiemelni a ragumat. Jó dolog, mert sokféle tésztát készítek el, amit gyakorlatilag elég lenne egy kevéske olajjal elfogyasztani.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Ragu

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az írós kovász elkészítése: azonos mennyiségű írót és teljes kiőrlésű tönkölylisztet egy üvegben összekeverünk, kilyuggatott folpackkal letakarva 3 napig langyos helyen érlelünk.
  2. A tésztához valókat késes aprítóban összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, papardelle formára vágjuk.
  4. Sós, lobogó vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, egy kanál szarvasgombás olívaolajjal összekeverjük.
  5. A raguhoz a hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott csirkemell filét, amit sózunk, borsozunk, fehéredésig pirítunk.
  6. Közben a gombát ecsettel letisztítjuk, 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, és a raguhoz adjuk. Erős tűzön 2-3 percig pirítjuk a kakukkfű levélkék hozzáadásával.
  7. Hozzákeverjük a mascarponét, és az ollóval csíkokra szabott, aszalt-olajban eltett paradicsomot, és összeforraljuk.
  8. A tészta tetejére halmozzuk a ragut, így tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 255
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

Aszalt paradicsomos-gombás csirke írókovászos tésztával, gombás csirkeragu tésztával, paradicsomos-gombás csirkeragu házi tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
kovász 10 dkg
tojás 1 db
tönkölybúza liszt 17 dkg
1 csipet
kakukkfű 1 ek
szárított paradicsom 7 db
olívaolaj 1 ek
csirkemell filé 30 dkg
csiperkegomba 25 dkg
olívaolaj 2 ek
fehér hagyma 1 kis db
szárított paradicsom 7 db
kakukkfű 1 teáskanál
mascarpone 20 dkg