r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-tejszínes-húsos gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Blessania
Sajtkrémes-tejszínes-húsos gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1939 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1939 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, a szalonnát és a húst. Felszeleteljük a gombát.
  2. Miután az előkészítéssel megvagyunk, zsírjára sütjük a szalonnát (azért ne égjen meg, és legyen ropogós), és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a tarját, fehérre pirítjuk, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózzuk, és hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. A sajtkrémet kinyomjuk egy tálba, hozzáöntjük a tejszínt, és egyneművé keverjük.
  4. Ha a hús félig megpuhult, akkor a gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. Ha kész, hozzáadjuk a húshoz, és lefedve puhára főzzük.
  5. Ha megpuhult a gomba és a hús is, hozzáadjuk a sajtos keveréket, egyet hagyjuk forrni, és már kész is. Rizzsel tálaljuk! :)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3505
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 02.

Ajánló

Ha valaki szereti a fűszereket, egy kevés szerecsendiót reszeljen bele. Isteni ízt ad neki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtkrémes-tejszínes-húsos gomba
Blessania 6 recept

Tipikusan én vagyok az az ember, aki abból főz ami otthon van. :) A tejszín, a sajt és a gomba jó párosítás, főleg, ha egy kis husi is kerül hozzá! Gluténmentes és isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!