r
Nosalty Logó

Rókagomba-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Rókagomba-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1770 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3766 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    2436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1099 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 1770 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban a vajat és a napraforgó olajat fölmelegítjük, majd hozzáadunk 2 fej, kockára fölvágott lila hagymát, és párpercig pároljuk. A 400 g rókagombát és az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk, és pár percig tovább pároljuk. Megszórjuk 1 csapott evőkanál liszttel, összekeverjük.
  2. Fölöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockát, fűszereket. Lefedjük egy födővel, és kb. 15- 20 percig forrástól számítva alacsony hőfokon főzzük.
  3. Amikor puhára főtt a rókagomba, akkor botmixerrel összepürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű fehérbort. Még egyszer összeforraljuk.
  4. Egy serpenyőben elkezdjük olívaolajon pirítani a maradék 100 g rókagombát. Majd hozzáadjuk a kockára fölszeletelt 100 g bacont és az 1 db közepes nagyságú, kockára fölvágott lila hagymát. Addig sütjük, ameddig a gomba puha lesz. Közben az újhagymát is fölszeleteljük.
  5. Tálalásnál a levest kimerjük egy tányérba. A serpenyőben sült gombát, bacont, mint egyfajta levesbetétet rárakjuk, és megszórjuk a fölszeletelt újhagymával. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 24838
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókagomba-krémleves
Éva házias konyhája 159 recept

Már egy ideje izgatta fantáziámat ez a recept, de nem árultak sehol az általam keresett boltokban rókagombát. Nyaralásunk utolsó napján viszont rátaláltam a helyi piacon a frissen leszedett rókagombára. Közel 800 km utazás után végre elkészíthettem ezt a  nagyon finom levest, mert a családomban nagyon ízlett mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!