r
Nosalty Logó

Rizses hús ahogy zsuzsa készíti

8zsuzsa8
Rizses hús ahogy zsuzsa készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

369
Kalória
7.4g
Fehérje
78.4g
Szénhidrátok
2.7g
Zsír
170.4g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Rost
6.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 1476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A húsos csontból és a zöldségekből, fűszerekből húslevest főzünk. Ha a hús puha, hagyjuk a levest kihűlni.
  2. Kivesszük a levesből a húsos csontot, zöldségeket. A levest leszűrjük.
  3. A csontról leszedjük a húst, apróra vágjuk.
  4. A zöldségeket (a hagyma kivételével) feldaraboljuk.
  5. A rizst megmossuk. Egy lábosba tesszük az olajat, ráöntjük a rizst, néhány percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük annyi húslevessel, hogy épp ellepje.
  6. Folyamatosan kevergetve főzzük, mindig annyi húslevest adjunk hozzá, hogy ne ragadjon le. Kb. 20 perc alatt puhul meg a rizs.
  7. Ha a rizs puha, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket. Még egy-két kanál levest teszünk hozzá, hogy jó lucskos legyen. Most már csak átforrósítjuk, nem kell tovább főzni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Legjobb libaaprólékból készíteni, akkor ludaskása a neve. De jó csirkeaprólékkal, húsos karajcsonttal is. Lényeg a sok zöldség. Többnyire marad elegendő leves is a rizses hús elé, vagyis komplett ebédet készítettünk. Édesanyám gyakran készítette, én is. Rizottóhoz való rizst szoktam venni hozzá, azzal lesz igazán szaftos, jól magába szívja a fűszeres húslevest.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...