Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-petrezselymes rizottó

Paradicsomos-petrezselymes rizottó
Paradicsomos-petrezselymes rizottó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a rizottó minden változatát, különösen, ha van benne egy csomó petrezselyem :) Ez most egy csirkés verzió.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon vöröshagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a csirkemellet és a felaprított petrezselymet is, majd miután a csirke kifehéredett, a rizst is.
  2. Amikor a rizs is felhevült, 2 merőkanálnyi forró alaplével öntjük fel, és állandó kevergetés mellett főzzük tovább (közben folyamatosan pótoljuk a folyadékot is).
  3. A rizs kb. 15 perc alatt lett készen. Sóval, borssal, parmezánnal ízesítjük, és adunk hozzá egy kis száraz fehérbort is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizottó, paradicsomos csirke rizottó, csirkés paradicsomos rizses egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

493
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 db
paradicsom 2 db
csirkemell filé 30 dkg
petrezselyem 2 csokor
rizottó rizs 25 dkg
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg
fehérbor 2 dl