r
Nosalty Logó

Rizibizi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4023.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    2235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6207 micro
Összesen 1909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a felcsíkozott füstölt szalonnát a evőkanálnyi vaj és az olívaolaj keverékén megdinszteljük, ill. kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
  2. Hozzáadjuk a borsót, kevergetve átforrósítjuk.
  3. Innen a rizottókészítés szoksáso menete szerint járunk el, vagyis mehet bele a (mosatlan!) rizs, üvegesre pirítjuk, és felöntjük a borral.
  4. A forró alapléből kanalazunk mindig a rizshez, amit szorgalmasan, megállás nélkül keverünk.
  5. Egészen addig tesszük ezt, míg az alaplé el nem fogy, vagy a rizs al dente nem lesz, vagyis kész.
  6. Hozzáadjuk a jeges vajkockákat, a reszelt paremzánt és a finomra vágott petrezselymet.
  7. Összekeverjük és pár percre lefedjük.
  8. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 513
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 86860
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ne a menzákon, és egyéb helyeken elterjedt, hogyismondjamfinoman, borzalomra gondoljunk, vagyis száraz rizsre, 2-3, jobb esetben 10 borsószemmel. Hanem a valódi rizibizi ez itt kérem, ahogy azt szülőhazájában, Itáliában készítik. Tulajdonképpen nem más, mint egy finom rizottó zöldborsóval és szalonnával.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek