Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottával töltött zsemle

Ricottával töltött zsemle
Ricottával töltött zsemle
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött zsemle nem csak édes lehet, hanem sós is - erre példa ez a gyorsan elkészíthető, ricottás-sonkás-újhagymás verzió is, rengeteg sajttal.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, az így kapott üreget pedig egy pár csepp tejjel meglocsoljuk.
  2. A zsemle kikapart belsejét apróra összetépkedjük, és a ricottával együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott sonkát, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, a reszelt cheddar felét, valamint a fűszereket.
  3. Az egész tölteléket alaposan összekeverjük, és a kivajazott tepsibe helyezett zsemlékbe töltjük. Megszórjuk cheddarral és petrezselyemmel, majd rájuk helyezzük a zsemletetőket.
  4. Vajat csipegetünk a zsemlék tetejére, még egy kevés cheddarral díszítjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg szép aranybarna színt kapnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött zsemle sósan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
zsemle 3 db
tej 2 ek
ricotta 30 dkg
tojás 1 db
főtt sonka 75 g
újhagyma 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
cheddar sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
vaj 1 ek