Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dumpling

Dumpling
Dumpling
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a dumplingot, sokszor készítek, bonyolultnak tűnik, de hamar és könnyen elkészíthető. Ebből a mennyiségből 20-25 db dumpling jön ki, amivel 2 felnőtt bőségesen jól lakik. :) Ha sok készült belőle, akkor a sütés előtti állapotában le is fagyasztható. 

Jó dumplingozást! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ázsiai boltokban kapható dumpling szósszal isteni, de otthon 1-1 arányú szójaszósz és almaecet keverékével is működhet. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk az egy teáskanál sót, elkeverjük benne, majd szépen lassan hozzáöntjük a langyos vizet, amíg szépen össze nem áll a tészta. Ha ez megvan, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A többi hozzávalót a darált húshoz keverjük, itt a mennyiségeket nyugodtan lehet ízlés szerint variálni. A sóval csínján érdemes bánni, mert a szójaszószok így is elég sósak.
  3. A kicsomagolt tésztát jó lisztes lapon kinyújtjuk jó vékonyra (kb. 2 mm), közben folyamatosan szórunk alá lisztet, hogy ne ragadjon le. 8-10 cm-es köröket szaggatunk ki belőle.
  4. A kis kör alakú tésztába egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd a széleit vizes ujjal enyhén bekenjük, hogy kis csípő mozdulatokkal könnyen össze tudjuk nyomkodni a batyu széleit. (Tipp: Érdemes a kis batyukat egy lisztezett tálcán gyűjteni, mert a vékony tészta könnyen le tud ragadni, így ezzel ez elkerülhető.)
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, majd annyi batyut teszünk bele, amennyi csak belefér és kb. 2 perc alatt megpirítjuk a batyuk alját. Figyelni kell rájuk, könnyen odakapnak, érdemes néha megrázni a serpenyőt.
  6. Amikor a batyuk alja megpirult, kb 1-1,5 dl vizet alájuk öntünk, és 8 percig fedő alatt pároljuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 644
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

jermi.zsofi

Mióta szakács: 2020.04.06.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: kínai
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
finomliszt 200 g
víz 120 ml
1 teáskanál
darált sertéshús 400 g
póréhagyma 1 db
sárgarépa 1 közepes db
koriander 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
szójaszósz 3 ek
szójaszósz 3 csepp
szezámolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint