r
Nosalty Logó

Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel

tamil
Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

1141
Kalória
16.1g
Fehérje
156.5g
Szénhidrát
50.4g
Zsír
200.9g
Víz
337.6g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
105.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 1141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6723.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    938.8 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1918 micro
Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 35-40 percig pihentetjük.
  2. Az almákat megmossuk, hámozzuk , kicsumázzuk, és vastag szeletekre vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a cukorral és a pálinkával. Az almaszeleteket ebben fél órát áztatjuk, időnként megkevergetjük, hogy mindenhol érje az almát.
  3. Kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, és tortaformára nyújtjuk (nagyobb legyen, mint a tortakarika).
  5. Az egyikkel kibéleljük a formát, úgy hogy az oldalára is jusson a tésztából. Megszórjuk a darált dióval, és ráhelyezzük a pácolt almaszeleteket, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet.
  6. Még mielőtt a felső tésztaréteget ráborítanánk, a kerekre nyújtott tészta közepét derelyevágóval vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy a sütés közben a gőz elpárologhasson.
  7. A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk cukorral. Megsütjük.
  8. A vaníliamártáshoz a tejet a van. cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel gépi habverővel krémmé keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejet, és vízgőz feleltt sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy régi ismerőstől kaptam a receptet, és ki akartam próbálni! :) Sikerült. Egy kicsit babrás, de megéri. Melegen és hidegen is finom! :)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek