Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaszószos torta

Almaszószos torta
Almaszószos torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elhatároztam, hogy minden advent vasárnapra egy-egy még általam nem készített tortával fogok kedveskedni a családomnak. Íme az első!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a vízzel, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük, kihűtjük. Kétszer elvágjuk. Az alja kerüljön felülre, amit vékonyabbra vágunk. Csillag alakú kiszúróval lyukakat készítünk. Az alapot megszórjuk kakaóporral, a csillagokat porcukorral.

Krém

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az almapürét a cukorral, citromlével, fahéjjal összekeverjük.
  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A zselatint kinyomkodjuk, és a rummal együtt felmelegítjük. (Nem forraljuk!)
  5. Apránként hozzáadjuk az almapüréhez, majd a tejszínhabot is belekeverjük. (Kevés tejszínt félreteszünk a tortánk oldalára.) Megtöltjük a lapokat. Egy órát a hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 806
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almapürés torta, torta almapürékrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

495
tojás 5 db
víz 2 ek
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
almapüré 50 dkg
cukor 8 dkg
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál
lapzselatin 6 db
rum 5 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag