r
Nosalty Logó

Diós-mandulás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Diós-mandulás almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2426 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 608 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba kb. 1 órára. A vajat kivesszük a hűtőből, hogy felpuhuljon.
  2. A vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a darált diót és a darált mandulát, a fahéjat és a citromhéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a vajas keverékbe forgatjuk.
  3. A meghámozott almákat felszeleteljük, és legyező alakban egy piteformába tesszük. Rákanalazzuk a rumos mazsolát, majd elosztjuk a tetején a masszát úgy, hogy mindenhol fedje. Megszórjuk mandulapehellyel, és 180 °C-on kb. 25 percig sütjük (amíg megpirul a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 364
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 31.

Receptkategóriák

Diós-mandulás almatorta
ZilkaZil 127 recept

Gyerekkorom óta az egyik kedvenc téli sütim, ami egy svéd ismerősünktől kapott recept alapján készül. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek