Nosalty Logó

Fűszeres-mazsolás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres-mazsolás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A citromos mázhoz

Összesen 480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A citromos mázhoz

Összesen 5771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A citromos mázhoz

Összesen 368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5377.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    2647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12548 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 5771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromos mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt, ésegy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A diót vágjuk durvára, a répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Amazsolát mossuk meg, esetleg beáztathatjukvanília aromába,rum(aromá)ba vagy egyéb aromába/alkoholba.
  3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót és aszegfűborsot.
  4. Egy másik tálban elektromos habverővel egyesítsük először a cukrot és az olajat, majd adjuk hozzá a tojásokat plusza vaníliát, és magas fokozaton keverjük kb. 1 percig.
  5. A lisztes keveréket öntsük a tojásoshoz, amit először alacsony, majd magas fokozaton keverjünk, amíg sima masszát nem kapunk.
  6. Kézzel keverjük a tésztába a répát, diót és mazsolát.
  7. Öntsük a tésztát a tepsibe, és süssük 55-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, ha szükséges, süssük kicsit tovább. Ha nagy tepsiben sütöttük, akkor "szárazra" sül ennyi idő alatt, ha kisebb sütőformában, akkor kicsit nedvesebb lesz a közepe.
  8. Amázhozzávalóit keverjük össze és ha kihűlt a tészta vonjuk be vele (ez a mennyiség kb fél cm vastagon borítbe egy 23 cm-es formában sütött tortát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9396
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Krém nélkül egy jó kávé vagy tea mellé sem utolsó, de igazi pompáját természetesen csak a krémsajttal nyeri el. Az eredeti recept szerinti máz nekem elsőre nem vált be, sem állagra, sem ízre, de második próbálkozásra a saját verzió nemhogy szép, de isteni is lett! :P

Receptkategóriák

Imádom a répatortát! Általában a liszt nélkülit, de a Starbuck carrot cake nagyon a szívem csücske. Legalábbis amit Groningenben lehet kapni. Olyan szaftos, a krémsajtos réteg pedig finoman savanykás, egyszerűen ellenállhatatlan! De sajnos a magyarországi Starbucks répatorta nem váltotta ki ezt az eufóriát. Kisebb is, szárazabb is, kevesebb is a krémsajt, meg különben is. Itthon úgy tudom, hogy a Gerbeaud készíti a sütijeiket, ezek után nem csodálkozom, hogy nem olyan jó. Hiába a franchise rendszer egységes receptje (azt képzelem, hogy ez így van), úgy látszik, mégis ahány ház, annyi szokás, illetve ahány ország, annyi féle Starbucks répatorta. Nem állítom, hogy ez pontosan az, amibe én beleszerettem, de annyi biztos, hogy ISTENI! Egyébként egy kedves holland barátom szülinapjára készült, aki azt kérte, hogy a kedvenc tortámat süssem meg neki. Először Szofika legényfogó máktortájára gondoltam, mert azt imádom, de Hollandiában mákot kapni szinte lehetetlen, ezért esett erre a választás. És nem sajnáltam, hogy a torta maradékát nem tudta elszállítani az ünnepelt.:D A szupertitkos recept a recipecircus.com odalról származik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Kexie! Nagyon tetszik a recept, köszönet érte!Elkészítettem a tortát, holnap adom át az ünnepeltnek, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyenre sikeredett. Néhány tapasztalatot megosztanék a tésztával kapcsolatban: - a másfél csésze cukor helyett háromnegyed csészével tettem bele (egyébként eritritolt, mert cukrot nem használok, ez pedig 1:1 helyettesíti azt) és így is b?ven elég édes volt - az egy csésze olaj helyett fél csésze is elég volt (persze ha megkóstolom, tudom majd csak biztosan) - valamint dió helyett ?rölt mandulát tettem bele (kb. 75 g-ot). A máz esetében pedig a 250 g krémsajt elég sok. Nagyon vastagon megkentem a 26 cm átmér?j? tortát, de még a negyede így is megmaradt. Ezért azt jegyzem fel magamnak, hogy 200 g krémsajt is abszolút elég. Hú, nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz az íze. ÜDv, Eszter

aantee

Kedves welli! Hogy sikerült? Szombatra tervezem elkészíteni, de sem a dió mennyisége, sem a répáé nincs feltüntetve, úh tapasztalataidra hagyatkoznék. Elég a 7,5 dkg ?rölt dióféle bele? És olajból is elég a kevesebb? Mit tanácsolsz az íze alapján?

Törölt felhasználó

Engem is érdekelne, h nem lett-e száraz a kevesebb olajtól? A dió egyébként darabolt, nem ?rölt és annyi, amennyi diódarabot szeretnénk viszontlátni a tésztában ;)

Törölt felhasználó

Kedves aantee! A torta nagyon finom volt. Jó szívvel ajánlom. Az olaj egy ici-picit mégis lehetett volna több - azonban kiemelend?, hogy ez lehet a lisztek eltér? nedvszívóképessége miatt. A fenti receptet a saját életmódomra szabva nem "sima" lisztb?l, hanem zabpehelylisztb?l készítettem. Ez lehet, hogy több nedvességet vesz fel. Ezzel a liszttel mindenesetre a fél és 3/4 csésze közötti olaj lesz a befutó. Répa. Hm. Igazából annyi id? telt el, hogy tényleg nem emlékszem, mennyit tettem bele. A recept 1-2 szálat ír, magamat ismerve akkor 3 szál sárgarépát fix, hogy beletettem. Nagyobbakat. Elég volt a 7,5 dkg ?rölt mandula - de az biztos, hogy dióval nekem még jobban ízlik :) Hajrá és írd majd meg, hogy sikerült! Nálunk az ünnepelt: 1) nagyon örült a tortának 2) igazán ízlett is neki :))))) Üdv!

Hozzávalók

A tésztához

A citromos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek