Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform répatorta Norasz konyhájából

Reform répatorta Norasz konyhájából
Reform répatorta Norasz konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény egyike azoknak, amit büntetlenül lehet új ízekkel, fűszerekkel kipróbálni, és valahogy mindig minden illik hozzá. Ez amolyan “karácsonyízű” répatorta volt szerecsendióval, fahéjjal, egy csipet mézeskalács fűszerrel és mascarpone krémmel. Tökéletes kiegészítője bármilyen ünnepi asztalnak, de a hétköznapokban is igazi különleges finomság.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A liszteket egy keverőtálba mérjük, majd hozzáadunk minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az édesítőt, a sütőport, stb.)
  3. A tojásokat picit felverjük, majd jól összekeverjük a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal, és hozzáadjuk a répát is.
  4. Az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe, és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy pici vízzel javíthatunk rajta. A piskótatésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
  5. Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 45 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  6. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé keverjük, majd pár percre hűtőbe tesszük. A krém elkészítésének számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel ízesítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes répatorta, répatorta diétásan, diétás-mascarponés répatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lukovich
Lukovich Sat, 2015-01-17 10:21

Barátnőmnél akkora sikert aratott, h ő csak egy falatot evett, mindet elpusztította a férje :D

Norasz
Norasz / Norasz Sat, 2015-01-17 21:05

Nagyon örülök, hogy ízlett, nálunk is hasonló a helyzet minden esetben! ;)

324
tönkölybúza liszt 3 evőkanál
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
dió 1 marék
1 csipet
édesítőszer 5 ek
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
sárgarépa 4 kis db
tojás 2 db
kókuszolaj 3 ek
mascarpone 25 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 4 csepp