Nosalty Logó

Répatorta Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Répatorta Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 664 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 3984 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 391 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 664 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11095 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 3984 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    457 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát megáztatjuk rumos meleg vízben (kb. fél óra). Addig előkészülhetünk.
  2. A tortaformát kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokosra.
  3. A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a lecsöpögtetett mazsolát és a vanília kivonatot.
  4. A kikent, lisztezett tortaformába téve 170-180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Porcukorral megszórt tálcára borítjuk, kihűtjük.
  6. A bevonathoz a mascarponét elkeverjük a hozzávalókkal, és a torta tetejére tesszük.Díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5084
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Már régóta szemeztem a répatortával, most eljött az ideje, hogy el is készítsem. Húsvét közeledtével marcipánból készült répákkal, nyuszikkal is díszíthetjük.

Hozzászólások

Salamon Csilla

Szia Olga:) Ügyes vagy,nagyon szép lett:) Puszi:Csilla:)

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.