r
Nosalty Logó

Répatorta Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Répatorta Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 3984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11095 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 3984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    457 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát megáztatjuk rumos meleg vízben (kb. fél óra). Addig előkészülhetünk.
  2. A tortaformát kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokosra.
  3. A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a lecsöpögtetett mazsolát és a vanília kivonatot.
  4. A kikent, lisztezett tortaformába téve 170-180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Porcukorral megszórt tálcára borítjuk, kihűtjük.
  6. A bevonathoz a mascarponét elkeverjük a hozzávalókkal, és a torta tetejére tesszük.Díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5332
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta Olgitól
Németi Olga 105 recept

Már régóta szemeztem a répatortával, most eljött az ideje, hogy el is készítsem. Húsvét közeledtével marcipánból készült répákkal, nyuszikkal is díszíthetjük.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...